Horror, drama en science-fiction voor Jessica Chastain

Actrice Jessica Chastain heeft indruk gemaakt met haar Zero Dark Thirty (2012), ook al was het misschien wel een beetje overroepen. Maar deze 37-jarige redhead heeft acteertalent, en dat was nog meer duidelijk met haar vertolking in The Help (2011). Maar ondertussen is ze wel een jaartje verdwenen van het witte doek. Ze had een klein rolletje in Mama (2013), en nog twee andere producties waar niemand van gehoord heeft. En toch krijgt ze heel wat interessante aanbiedingen voorgeschoteld, drie grote filmprojecten die in 2014 uitkomen en twee in 2015.

jessica chastain,the zookeepers wife,niki caro,interstellar,christopher nolan,anne hathaway,matthew mcconaughey,guillermo del toro,crimson peak,emma stone,benedict cumberbatch,charlie hunnam,pacific rim,diane ackerman,the help,zero dark thirty,mama,jc chandor,miss julie,margin call,all is lost,liv ullmann,colin farrell,a most violent year

Het begint met de Amerikaanse debuutfilm van Liv Ullmann (actrice uit heel wat Ingmar Bergman films) genaamd Miss Julie (2014) met Colin Farrell als tegenspeler. Gevolgd door een thriller van de talentvolle cineast J.C. Chandor (Margin Call, All is Lost), A Most Violent Year (2014). Een film die zich afspeelt in de winter van 1981 in New York, een periode waarin de criminaliteit in de stad een piek bereikte. Het verhaal draait rond een migranten gezin die de vruchten zal plukken van de corruptie en aftakeling van de maatschappij.

Daarnaast is er de opkomende The Zookeeper’s Wife (2015). De film gaat over de Tweede Wereldoorlog en is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse auteur Diane Ackerman. De film gaat over het waar gebeurde verhaal van Poolse dierenverzorgers die joden hielpen onderduiken. Chastain zal er de rol van Antonia Zabinski spelen die samen met haar man Jan honderden joden wist te redden door lege dierenkooien als tijdelijke schuilplaatsen te gebruiken. Het echtpaar had ook een aantal onderduikers in huis in het Poolse Warschau. De film zal geregisseerd worden door de Nieuw-Zeelandse Niki Caro (Whale Rider, North Country).

Daarnaast is de actrice ook in gesprek met Christopher Nolan voor de verfilming van de science-fiction prent Interstellar (2014), een project die eerder in handen was van Steven Spielberg . Interstellar draait om het concept van wormgaten in het heelal die het mogelijk maken om door de tijd te reizen. Het leuke aan het project is dat de film gebaseerd zal worden op wetenschappelijke theorieën van Kip Thorne; een natuurkundige en expert op het gebied van de relativiteitstheorie. Chastain staat hier te boek als het derde hoofdpersonage in de film, naast haar zien we Anne Hathaway en Matthew McConaughey in de hoofdrollen. Het project had al in 2009 verfilmd moeten worden, maar nu hopen de makers de film af te krijgen in 2014…en wij ook trouwens.

En als dit allemaal nog niet genoeg was, zien we dat Jessica ook een belangrijke rol heeft gekregen in de nieuwe film van Guillermo del Toro, de gothic horrorfilm Crimson Peak (2015), naast Emma Stone, Benedict Cumberbatch en Son of Anarchy acteur Charlie Hunnam – die ook al in die andere del Toro film te zien is, Pacific Rim (2013).

2 Comments

  1. miiki

    Waargebeurd verhaal … Het zou met niet verbazen dat de Polen en Duitsers Engels gaan praten.

    Reply
  2. Bram

    Was ook niet meteen onder de indruk van Zero Dark Thirty, ook al waren de acteurs uitstekend gecast.
    Ik kijk wel uit naar Interstellar. Wel vreemd dat Steven Spielberg de film zelf niet wou regisseren.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *