Gruwelen met Stoker van Chan-Wook Park en Wentworth Miller

En we hebben de eerste trailer binnen van de nieuwe Chan-Wook Park film, de Zuid-Koreaanse regisseur die ons de adembenemende vengeance-trilogie (Sympathy for Lady Vengeance, Oldboy, Sympathy for Mr. Vengeance) bracht. Zijn nieuwste film heet Stoker (2013) een psychologisch thriller die werd geschreven door ondermeer Erin Cressida Wilson én Wentworth Miller (de hoofdacteur van de serie “Prison Break”).

stoker,chan-wook park,Wentworth Miller,Erin Cressida Wilson,Mia Wasikowska,Dermot Mulroney,Matthew Good,Nicole Kidman,Shadow of a Doubt,alfred hitchcock

Korte inhoud: India Stoker (Mia Wasikowska) was niet voorbereid om haar vader en beste vriend Richard (Dermot Mulroney) in een tragisch auto-ongeluk te verliezen. De ontstane eenzaamheid en rust op het familie landgoed wordt echter plots verstoort door de komst van haar oom Charlie (Matthew Good), waarvan ze niet eens wist dat hij bestond. Wanneer Charlie bij haar en haar emotioneel zwakke moeder Evie (Nicole Kidman) intrekt, denkt India dat de leegte van de dood van haar vader eindelijk wordt opgevuld. Maar kort daarna rijst het vermoeden dat de mysterieuze, charmante man bijbedoelingen heeft. Maar in plaats van boos te worden, raakt ze steeds meer in de ban van hem…

Dit zal de eerste Engelstalige film van Park worden met een wel heel bijzondere Engelstalige casting. Voor de rol van Nicole Kidman werd eerst gedacht aan Jodie Foster, maar die kon zich niet vrijmaken. Het script van de film kwam op de Black List van de 10 meest veelbelovende scenario’s van 2010 die nog niet verfilmd werden. Wentworth Miller heeft ook een prequel geschreven op dit verhaal, genaamd Uncle Charlie. In een periode van remakes en sequels is zo’n origineel scenario wel eens een verademing en blijkbaar zijn de verwachtingen nogal hoog gespannen. Het ziet er in ieder geval uit dat Hollywood na The Last Stand (2013) van Jee-Woon Kim, Zuid-Koreaanse filmmakers massaal begint te importeren. Ikzelf kan dit alleen maar toejuichen.

Je zou denken dat deze thriller zijn inspiratie heeft gehaald bij Bram Stoker’s Dracula, maar de film heeft toch niet meteen iets te maken met vampiers. Volgens Wentworth Miller was de grote inspiratiebron de Alfred Hitchcock film Shadow of a Doubt (1943). Over een “Uncle Charlie” die op bezoek komt maar dan toch niet de man blijkt te zijn voor wie hij zich voordoet. Na het bekijken van de trailer ben ik echt wel verkocht en is dat nu wel één van de films van 2013 waar ik reikhalzend naar uitkijk. De film zou bij ons op 1 mei 2013 in de bioscoop draaien, opnieuw maanden nadat de film in de rest van de wereld uitkomt.

*** Stoker trailer ***

2 Comments

  1. Dougie

    Ben benieuwd, trailer ziet er verrassend origineel uit. En dan nog geregisseerd door de maker van Oldboy, kijk er al naar uit.

    Reply
  2. micha

    Nicole Kidman blijft een sterke actrice en is gewoon in elke film zeer genietbaar. Verhaal ziet er inderdaad origineel uit, vette trailer!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *