14/01/2010

Chloe van Atom Egoyan met Amanda Seyfried

Binnenkort komt er een remake in de bioscoop van de Franse thriller Nathalie (2003), een prent waarin Emmanuelle Béart te zien was als een Parijs hoertje die op vraag van een oudere vrouw moet uitzoeken of haar man een trouw iemand is. Chloe (2009) is de nieuwe film van de Canadese cineast Atom Egoyan en de rol van de verleidster wordt gespeeld door Amanda Seyfried.

Chloe 300

Korte inhoud: Catherine (Julianne Moore) verdenkt haar man David (Liam Neeson) ervan dat hij een affaire heeft. Hierdoor neemt de vrouw contact op met Chloe (Amanda Seyfried), een prostituee die betaald wordt om hem te verleiden. De vrouw hoopt zo zekerheid te krijgen achter haar vermoedens, maar vanaf dat moment begint haar leven alleen maar complexer te worden en brengt ze zelfs haar eigen familie in gevaar.

Het verhaal is van de hand van actrice/regisseuse Anne Fontaine, die vorig jaar Coco avant Chanel (2009) maakte met Amélie Poulain-actrice Audrey Tautou in de hoofdrol. En bij het bekijken van de eerste beelden denk ik dat de remake dicht bij het origineel is gebleven – wat eigenlijk een spijtige zaak is want het origineel wat eigenlijk nogal een beetje aan de simplistische kant en uiteindelijk maar een soort B-film is.

Maar we zullen zien wat regisseur Egoyan ervan bakt. Egoyan zie ikzelf een beetje als de meer ingetogen versie van Adrian Lyne, die spijtig genoeg al 6 jaar lang verdwenen is van het filmtoneel en Paul Verhoeven. Er zijn bitter weinig regisseur die echt overweg kunnen met erotische thrillers, maar Egoyan weet wel van aanpakken en is verzot op alles wat naar fetishismen ruikt. De fotografie is altijd enorm sfeervol, wat dan weer de verdienste is van zijn trouwe Director of Photography Paul Sarossy. Enkel op vlak van acteurs-regie laat de man af en toe steken vallen en komt de emotie maar half over.

Interessant om weten is dat acteur Liam Neeson tijdens het draaien van deze film zijn vrouw verloor ten gevolge van een hersenletsel tijdens een ski-ongeval. Neeson onderbrak de opnames maar kwam daarna terug om de film af te werken. Of zijn acteerprestatie hieronder zal lijden valt nog te bezien, maar het moet geen eenvoudige zaak zijn voor hem.

*** Amanda Seyfried picture gallery ***
amanda_seyfried_001.jpgamanda_seyfried_002.jpgamanda_seyfried_003.jpgamanda_seyfried_004.jpgamanda_seyfried_004.jpg
amanda_seyfried_01.jpgamanda_seyfried_02.jpgamanda_seyfried_03.jpgamanda_seyfried_04.jpgamanda_seyfried_05.jpg
amanda_seyfried_001.jpgamanda_seyfried_002.jpgamanda_seyfried_003.jpgamanda_seyfried_004.jpgamanda_seyfried_004.jpg
amanda_seyfried_06.jpgamanda_seyfried_07.jpgamanda_seyfried_08.jpgamanda_seyfried_09.jpgamanda_seyfried_10.jpg
amanda_seyfried_11.jpgamanda_seyfried_12.jpgamanda_seyfried_12.jpgamanda_seyfried_12.jpgamanda_seyfried_12.jpg
amanda_seyfried_11.jpgamanda_seyfried_12.jpgamanda_seyfried_12.jpgamanda_seyfried_12.jpgamanda_seyfried_12.jpg

*** Chloe trailer ***

Commentaren

onduidelijk Ja, het wordt me niet helemaal duidelijk uit de trailer. Wordt nu uiteindelijk de opdrachtgeefster door haar man gechanteerd? En ja zulke mooie vrouwen op een man afsturen dat kan toch alleen maar verkeerd gaan?

Gepost door: Ping | 15/01/2010

Post een commentaar