Wall Street 2 met Michael Douglas & Oliver Stone

Met de wereldwijde recessie en de banken-crash kon het langverwachte vervolg op Wall Street (1987) niet uitblijven. En een paar dagen geleden hebben ook Oliver Stone én Michael Douglas toegezegd om terug te keren voor de sequel.

Een jaar gelden werd bekend dat Martin Scorsese interesse vertoonde in The Wolf of Wall Street (2013) van Jordan Belfort en dacht aan Leonardi DiCaprio voor de hoofdrol. Maar hierover is dus nog maar weinig bekend. Variety schreef het volgende:

Twentieth Century Fox wants to return to Wall Street. Studio’s launching development of a sequel to Oliver Stone’s 1987 drama as a potential starring vehicle for Michael Douglas, who won an actor Oscar for his role as cold-hearted takeover artist Gordon Gekko. Fox has signed deals with Edward Pressman, who produced the original, and writer Stephen Schiff to pen an updated version of a look into the underside of the financial world. Project is titled “Money Never Sleeps,” but Stone’s not involved as a writer or director.

Stone’s screenplay, written with Stanley Weiser, and Douglas’ performance captured for many the essence of the win-at-all-costs culture of the 1980s. Script features such nuggets as “greed is good,” “lunch is for wimps” and “if you need a friend, get a dog.” Edward R. Pressman was a producer on “Amazing Grace” and an exec producer on Thank You For Smoking (2005).

Het personage van Gordon Gekko was losjes gebaseerd op de veroordeelde bankier Michael Milken. Het vervolg zal naar verluidt gaan over Gekko die net vrijgekomen is en terug keert in het recente Wall Street. Verschillende media weten te melden dat Shia LaBeouf in onderhandeling is om een jonge onervaren beurshandelaar te gaan spelen, een soort update van de rol van Charlie Sheen in het eerste deel. Hij zou onder de hoede komen van mentor Gekko.

Waarom moeten ze altijd weer terugvallen op Shia LaBeouf? Ik heb niets tegen de knul, maar ik ben er op uitgekeken. Hij is mede-verantwoordelijk voor het Indy 4 treinongeluk en de enige reden waarom ik uitkijk naar Transformers 2: Revenge of the Fallen (2009) (een titel die ook werkt voor Wall Street 2) is de hoop dat Megatron die knul onder zijn metalen hiel verbrijzelt. Ik zou eigenlijk liever Charlie Sheen willen terug zien. Waarom niet trouwens? Dit gaat over de beurs en is niet de zoveelste popcorn-actie film die we van Shia gewend zijn. Deze film moet gaan over de karakters en het drama, niet zozeer over explosies en waanzinnige stunts. Het spijtige aan de zaak is dat er bitter weinig mannelijke hoofdrol-acteurs zijn jonger dan 30 in Hollywood. Maar de film is nog niet opgenomen dus er kan nog heel wat veranderen…

***Related Posts***
28/09/2010: Wall Street 2 review
29/01/2010: Wall Street: Money Never Sleeps trailer

3 Comments

  1. Mathias

    Ik heb nog een toepasselijke titel voor Wall Street 2:
    The Tight Face Lift of Michael Douglas. 🙂

    Had Gordon Gekko trouwens geen zoon in de film die uiteindelijk dezelfde leeftijd zou moeten hebben als het personage van Shia…???

    Reply
  2. Stefaan

    Shia valt nog wel mee, hij was heus niet het slechtste uit Indiana Jones 4. De andere films waarin hij zit vallen ook nog wel mee. Ik vraag me af of ze de actuele crisis zullen linken met Gekko. Zou wel leuk zijn.

    Reply
  3. De Ruyter Jan

    Inderdaad, Gordon had een zoon. Maar ik kijk alvast uit naar film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *