Nieuwe Monopoly game ontwikkeld door Nederlandse Engine Software

Als er één bordspel is waar menig families met slaande deuren uit mekaar zijn gegaan, dan is het toch wel Monopoly en deze klassieke bordspelsensatie heeft nu een spectaculaire digitale transformatie ondergaan met de nieuwste uitgave voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S, Nintendo Switch en Windows pc, ontwikkeld door het Nederlandse Engine Software en uitgebracht door Ubisoft. Deze digitale versie is meer dan een simpele vertaling van het bordspel naar het scherm; het brengt de wereld van MONOPOLY tot leven met verbluffende graphics, dynamische gameplay en een geheel nieuwe kijk op de iconische stad.

© Ubisoft

Wat meteen opvalt bij het opstarten van deze vernieuwde versie is de volledig geanimeerde, driedimensionale stad. Terwijl je je door de straten beweegt en eigendommen koopt, verandert de stad op indrukwekkende wijze, van zonovergoten dagen naar stormachtige nachten. Deze visuele dynamiek, gecombineerd met de speelse animaties van de iconische speelfiguren en het regelmatig verschijnende Mr. Monopoly, maakt de ervaring ontzettend levendig. Het voelt alsof je echt door de beroemde straten van het bordspel wandelt, met overal geheimen en verrassingen om te ontdekken.

De samenwerking tussen Hasbro en Ubisoft komt goed tot zijn recht in deze versie, die duidelijk is ontworpen om spelers digitaal volledig te onderdompelen. Het klassieke bordspelgevoel blijft behouden, maar met moderne twists die de ervaring fris en aantrekkelijk maken. Je kunt het met vrienden en familie lokaal spelen, waarbij maximaal zes spelers meedoen, of online tegen vastgoedtycoons van over de hele wereld strijden. En voor wie van wat variatie houdt, biedt het spel een waaier aan aanpassingsopties: van verschillende dobbelstenen tot unieke tokens en zelfs de mogelijkheid om eigen spelregels in te voeren. De ontwikkelaars hebben er tevens voor gezorgd dat je ondanks het digitale aspect helemaal dat bordspel gevoel krijgt, en daarmee bedoel ik dat jouw dobbelstenen teghen pionnen kunnen stoten of dat jouw pion bij het verplaatsen andere pions uit de weg kan stoten. Het is zelfs zo dat je in een woede uitbarsting het gehele bord in de lucht kan smijten. Wees gerust, alles wordt nadien weer zorgvuldig opgebouwd.



© Ubisoft

Eén van de hoogtepunten van deze nieuwe MONOPOLY is de Fast Mode, waarbij strategieën snel moeten worden aangepast, en de Speed Die, die het speltempo flink opvoert. Dit zorgt ervoor dat de game, die normaal uren kan duren, veel sneller voorbij kan zijn, wat ideaal is voor wie minder tijd heeft maar toch van het spel wil genieten. Deze editie is niet alleen een visueel en functioneel knap, maar ook een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van MONOPOLY. Nu het spel zijn 90e verjaardag nadert, is het duidelijk dat deze digitale versie zowel nostalgie oproept bij oude fans als nieuwe spelers aantrekt met innovatieve spelelementen. De game is een perfecte aanwinst voor je volgende spelletjesavond en biedt eindeloos vermaak voor spelers van alle leeftijden. Kortom, deze digitale MONOPOLY is een must-have. Of je nu een doorgewinterde vastgoedmagnaat bent of voor het eerst je kanskaart trekt, er is hier voor iedereen iets te beleven. Het bordspel is terug, en beter dan ooit!

2 Comments

  1. Tristan

    Het enige boardgame dat hier effectief nog vaak gespeeld wordt naast kolonisten van catan 🙂

    Reply
  2. Komissaro

    Tenminste één ding waar Ubisoft tegenwoordig in uitblinkt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *