Aubrey Plaza and Kathryn Hahn in Agatha All Along

“Agatha All Along” (2024) is een aankomende Amerikaanse televisieminiserie gemaakt door Jac Schaeffer voor de streamingdienst Disney+, gebaseerd op het Marvel Comics-personage Agatha Harkness. Het is een spin-off van de serie WandaVision (2021) en is bedoeld als de 11e televisieserie in het Marvel Cinematic Universe (MCU), geproduceerd door Marvel Studios, en deelt continuïteit met de films van de franchise. Schaeffer fungeert als showrunner en hoofdregisseur.

© Disney+

Korte inhoud: Wanneer een nieuwe reeks tragedies de stad Westview treft, bevindt de beruchte Agatha Harkness zich in een situatie waarin ze geen macht meer heeft, wanneer een achterdochtige gothic-tiener haar helpt te bevrijden van een vervormde spreuk. Haar interesse wordt gewekt wanneer hij haar smeekt om hem mee te nemen op de legendarische Witches’ Road, een magische reeks beproevingen die, als ze het overleeft, een heks beloont met wat ze missen. Samen vormen Agatha en deze mysterieuze tiener een wanhopige coven en gaan ze op weg, op, op The Road.

Kathryn Hahn herneemt haar rol als Agatha Harkness uit “WandaVision”, met Joe Locke, Sasheer Zamata, Ali Ahn, Maria Dizzia, Paul Adelstein, Miles Gutierrez-Riley, Okwui Okpokwasili, Debra Jo Rupp, Patti LuPone en Aubrey Plaza in de hoofdrollen. De ontwikkeling begon in oktober 2021, met Schaeffer en Hahn erbij, en de serie werd de volgende maand formeel aangekondigd. Schaeffer, Rachel Goldberg en Gandja Monteiro werden begin 2023 als regisseurs aangesteld, voorafgaand aan de opnames, die van januari tot mei 2023 plaatsvonden in Trilith Studios in Atlanta, Georgia, en in Los Angeles.

Er werden verschillende titels aangekondigd voor de serie als onderdeel van een marketingcampagne voordat de officiële titel “Agatha All Along” werd gekozen, verwijzend naar het gelijknamige nummer van “WandaVision”, dat in mei 2024 werd aangekondigd. “Agatha All Along” staat gepland om op 18 september 2024 in première te gaan op Disney+, met de eerste twee afleveringen. De andere zeven afleveringen worden wekelijks uitgebracht tot 6 november. Het zal deel uitmaken van Fase Vijf van de MCU.


5 Comments

  1. Mike

    Hoewel de films niet perfect waren, denk ik dat het de overvloed aan tv-series is die de hype voor MCU na Endgame echt heeft gedood. Zoveel tv-series in zo weinig tijd was gewoon te veel voor iedereen.

    Reply
  2. Julie

    Wandavision vond ik nog wel één van de betere Disney+ series dus wel benieuwd naar deze spin-off serie.

    Reply
  3. Olivia

    Ik vond de Wandavision-serie geweldig en keek ernaar uit, maar deze trailer overtuigt me toch niet helemaal

    Reply
  4. GelarTob

    Dit ziet er goed genoeg uit voor het Halloween-seizoen, maar het kan niet tippen aan mijn enthousiasme voor WandaVision, ondertussen 4 jaaaaar geleden.

    Reply
  5. Monee

    Hopelijk gaan ze echt horror voor deze serie

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *