Spider-Man 4 zal geregisseerd worden door Destin Daniel Cretton

Zowat het enige comic product – los van Deadpool – dat nog voldoende volk naar de bioscoop lokt is de Spider-Man franchise, zowel live-action als in animatie. En dus is het niet verwonderlijk dat we te horen krijgen dat de nieuwe Spider-Man 4 (2025) met Tom Holland er zit aan te komen. Verrassend is wel dat de regisseur voor de film Destin Daniel Cretton is geworden die een paar jaar geleden Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021) heeft geregisseerd voor Marvel. En deze film was eigenlijk geen enorm succes, zeker gezien de enorme productiekost van 200 miljoen dollar. De man heeft sindsdien ook geen langspeelfilms gemaakt en iedereen dacht dat hij bezig zou zijn met de Shang-Chi sequel.

artwork Davian

Deadline meldt dat Destin Daniel Cretton de beste keuze is voor Sony en Marvel om de volgende film met de webslinger in de hoofdrol te regisseren. Cretton was ooit aan boord om een ​​andere Marvel-film te regisseren, de nu geschrapte Avengers: The Kang Dynasty, maar vertrok in november 2023. Marvel heeft natuurlijk sindsdien zijn toekomstige Phase 5 Avengers-plannen drastisch herzien en onlangs Avengers: Doomsday (2026) aangekondigd.

Doomsday en het vervolg in 2027 worden geregisseerd door de Marvel-iconen de Russo Brothers, maar zelfs vóór dit Spider-Man-nieuws behield Cretton sterke banden met de studio; hij zou nog steeds in de running zijn om een ​​vervolg op Shang-Chi te regisseren en heeft binnenkort de Wonder Man Disney+-serie, waar niemand op zit te wachten. Het grootste niet-Marvel-nieuws van Cretton kwam eerder dit jaar, toen we hoorden dat hij aan boord stapte van de Naruto-film voor Lionsgate. Er is geen woord over hoe een Spider-Man-film dat project zou kunnen beïnvloeden.

Wat betreft die Spider-Man-aflevering, Deadline citeert anonieme bronnen met betrekking tot Crettons mogelijke aanstelling als regisseur en merkt op dat “het onbekend is of er formele onderhandelingen zijn begonnen, maar insiders zeggen dat hij de beste keuze is om te regisseren en aan boord is om de regie over te nemen voor het langverwachte vervolg.” Noch Sony noch Marvel had commentaar op de deal. Ook nog niet bevestigd: de terugkeer van Zendaya, hoewel Deadline schrijft dat “Tom en Zendaya contact hebben gehad met leidinggevenden en producenten over de ontwikkeling van de film en dat er waarschijnlijk binnenkort nieuwe deals voor beide acteurs zullen zijn.” Het blijft in ieder geval voor mij wel opmerkelijk dat Tom Holland naast Spider-Man zo goed als geen filmcarrière heeft. Zowat al zijn films floppen aan de box-office en veel projecten liggen er niet voor hem aan zijn voeten. Zendaya daarentegen heeft Spider-Man niet nodig en mocht haar rol te klein zijn zou het me niet verbazen dat ze past voor een 4de deel.

En nu de hamvraag: wie gaat de nieuwe bad guy (of bad girl) worden in dit vierde avontuur van Spidey? Aangezien we al zeven mannelijke slechteriken hebben gehad (The Vulture, Mysterio, Green Goblin, Doctor Octopus, Electro, Sandman, The Lizard), zou het zomaar kunnen dat we dit keer een vrouwelijke villain krijgen. Felicia Hardy, a.k.a. Black Cat, komt meteen in gedachten. En Jodie Comer zou geknipt zijn voor de rol. Maar, aangezien zij een beetje dezelfde moreel ambigue vibe heeft als Catwoman uit de Batman franchise, zou het me niet verbazen als er nóg een grotere schurk in het spel is. Misschien Wilson Fisk, de Kingpin himself, of Mac Gargan, beter bekend als Scorpion. Ach, we zien wel.

1 Comment

  1. Notorious

    Ik vermoed dat ze Kraven the Hunter zullen inzetten, zeker wanneer deze film goed zal scoren. Een nieuw karakter kan ook natuurlijk.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *