Daisy Ridley vecht tegen zombies in We Bury the Dead

Het kan nog wel even duren voordat de fans van Daisy Ridley haar weer in de rol van Rey kunnen zien in Star Wars, zeker na The Acolyte flop, en zowat alle aangekondigde Star Wars projecten min of meer zijn afgeschreven met uitzondering van de film met de belachelijke titel The Mandalorian and Grogu (2026) van Jon Favreau. Dat weerhoudt Daisy er niet van om op te duiken als ‘bijlzwaaiende burgerwacht’ in de aankomende horrorfilm genaamd We Bury the Dead (2024).


© Neon

Korte inhoud: Ava, een wanhopige vrouw wiens man vermist is na een catastrofaal militair experiment, sluit zich aan bij een ‘lichaams-ophaaleenheid’. Haar zoektocht neemt echter een huiveringwekkende wending wanneer de lijken die ze begraaft tekenen van leven beginnen te vertonen.

We Bury the Dead, werd geregisseerd en geschreven door Zak Hilditch, die bekend is werd van de Australische post-apocalyptische film These Final Hours (2013). Maar verder heeft hij niet echt veel films gemaakt. Maar ook Daisy Ridley is nu niet meteen de actrice die van de ene Hollywoodfilm op de andere springt. Daisy was na haar Star Wars avontuur nog te zien in de filmflop Chaos Walking (2021) en onlangs nog in Disney’s Young Woman and the Sea (2024) van Joachim Rønnings, maar voor de rest in weinig producties die massa’s volk hebben gelokt naar de bioscoop. Een Rey film zou haar opnieuw op de kaart kunnen zetten, maar dit zal er nog niet zo snel komen. Zolang Kathleen Kennedy aan het roer zit zie ik geen verbetering. Het beste wat Star Wars kan overkomen is dat deze IP wordt doorverkocht aan bvb Amazon of Warner. Ondertussen worden de acteurs er niet jonger op. Met deze film zal ze geen doorbraak forceren, maar de actrice moet ook wel brood op de planken brengen.

1 Comment

  1. Blackberry

    Daisy is misschien niet de beste actrice in Hollywood maar wél geknipt voor Rey. En ja, ik wil die Rey film met haar wel zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *