Super/Man: The Christopher Reeve Story docu

De eerste DC Studios-trailer voor Super/Man: The Christopher Reeve Story (2024)) is uitgebracht, waarin de erfenis van Christopher Reeve wordt getoond. Hoewel veel acteurs Superman in live-action films hebben gespeeld, is Reeve de ster die altijd een speciale plek in de DC-wereld zal hebben. Zijn leven als superheld werd voorgoed veranderd door een paardrij-ongeluk in 1995, waardoor hij vanaf zijn nek verlamd raakte. Maar ondanks het overlijden van de acteur in oktober 2004, gaat Reeve’s erfenis door en zal dit jaar nog meer worden geëerd.

© Max

De docu werd geregisseerd door Ian Bonhôte en Peter Ettedgui en komt dit jaar uit. De film zal alleen op 21 en 25 september in de bioscoop verschijnen in de States, en het was James Gunn – die bezig is met de afwerking van zijn nieuwe Superman Legacy film – die de eerste trailer van Super/Man: The Christopher Reeve Story deelde. Hoewel de documentaire een beperkte bioscoopvertoning heeft, wordt hij uitgebracht op Max.

Er is geen openbare video van het ongeluk van Christopher Reeve. Het gebeurde tijdens een privéwedstrijd in de paardensport, en er is nooit beeldmateriaal van het ongeluk gemaakt of verspreid. Wat bekend is over het incident komt vooral uit ooggetuigenverslagen en Reeve’s eigen beschrijvingen na het ongeluk. Naar verluidt zou het paard tot stilstand zijn gekomen en is Chris met zijn volle gewicht over het paard gevlogen en op zijn hoofd terecht gekomen wat resulteerde in een dubbele nekwervel breuk en tetraplegisch tot aan de nek.

Hoewel hij volledig verlamd was, behield hij enige reflexieve beweging in bepaalde spieren, maar deze waren onvrijwillig en oncontroleerbaar. Reeve onderging intensieve fysiotherapie en experimentele behandelingen om zijn conditie te verbeteren. Hoewel hij enkele tekenen van verbetering vertoonde in de vorm van minimale beweging in zijn vingers of voeten, had hij nooit echt functioneel herstel van zijn motoriek. Zijn situatie bleef extreem beperkend. Maar dat weerhield hem niet om te blijven vechten en werd hierdoor een inspiratiebron voor veel mensen in tegenstelling tot de legendarische Formule 1-coureur Michael Schumacher, die afgeschermd werd van de buitenwereld. Hij ontwaakte in juni 2014 uit de coma, maar de details van zijn herstel en huidige toestand zijn sindsdien streng privé gehouden door zijn familie.

In de docu duiken heel wat bekende koppen op die de acteur kenden, gaande van Glenn Close, Robin Williams, Susan Sarandon tot zelfs Barack Obama. De release staat gepland op 9 oktober 2024.



1 Comment

  1. Bird

    Zo een bizar verhaal en toont aan dat geneeskunde nog in zijn kinderschoenen staat.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *