Lionsgate excuseert zich voor laatste Megalopolis trailer

Het rommelt een beetje bij Lionsgate, want zij hadden recentelijk een trailer uitgebracht met een litanie aan verzonnen negatieve commentaren van beroemde filmcritici over cultfilms, en dit voor de promotie van hun film Megalopolis (2024) van Francis Ford Coppola. Vermoedelijk als een tegengewicht op de vele negatieve commentaren op de film.

Lionsgate roept nu onmiddellijk hun trailer terug en bieden hun oprechte excuses aan de betrokken critici en aan Francis Ford Coppola en American Zoetrope voor deze “onvergeeflijke fout” in hun controleproces. Ze zeggen letterlijk: “Wij hebben het verpest. Het spijt ons.” Volgens eerdere berichten had de trailer, die woensdagochtend werd uitgebracht, tot doel Coppola’s nieuwste film te positioneren als een “kunstwerk” dat de tand des tijds zou doorstaan, net zoals zijn eerdere meesterwerken The Godfather en Apocalypse Now. Hoewel, deze twee films werden wél positief onthaald door de critici. The Godfather werd geprezen om zijn meesterlijke regie, het krachtige acteerwerk, zijn authentieke weergave van de maffiacultuur, de complexe karakters en de morele ambiguïteit die de verhaallijnen doordrenk. De meeste critici prezen Apocalypse Now om zijn visuele grandeur, krachtige regie en de manier waarop het de waanzin en chaos van oorlog vastlegde. Het werd beschouwd als een cinematografisch meesterwerk dat niet alleen een oorlog filmde, maar ook diep inging op de psychologische impact van oorlog.

Maar los van dit, het is wel een beetje goedkoop om echte namen te gebruiken van journalisten om dergelijke quotes te maken. Op z’n minst hadden ze misschien fake namen kunnen gebruiken in bestaande magazines, en dan nog kan dit problematisch zijn. Roger Ebert is trouwens al meer dan 10 jaar gestorven.

De gehele Megalopolis-trailer werd gebouwd op een vals verhaal en critici worden hier woorden in de mond gelegd en zoiets kan schadelijk zijn voor hun reputatie. Het is onduidelijk waar de meeste citaten in de trailer vandaan komen – met uitzondering van Roger Ebert’s opmerking, “een triomf van stijl over inhoud,” die eigenlijk afkomstig is uit zijn recensie van Batman (1989), en niet over Dracula, zoals in de trailer wordt gesuggereerd.

De trailerblunder is de nieuwste in een reeks schandalen rondom de 120 miljoen dollar productie, die Coppola volledig zelf heeft gefinancierd, en het ziet er niet naar uit dat de film nog maar een tiende van zijn inzet zal terugwinnen, zeker niet na de schandalen van seksueel ongepast gedrag van de regisseur op de set met jonge halfnaakte vrouwen. Hieronder hebben we toch nog een link gevonden naar de trailer, bekijk het alvorens het offline wordt gehaald.


4 Comments

  1. Backmoon

    Blijkbaar zou eind dit jaar de film toch bij ons uitkomen en ja nu ben ik wel heel benieuwd.

    Reply
  2. Trent

    De trailer ziet er verschrikkelijk uit en gezien de carrière van Coppola de laatste 20 jaar denk ik niet dat het iets is wat indruk zal maken.

    Reply
  3. Safia

    Hoe je als regisseur aan uw figuranten zit is gewoon verbijsterend 😮

    Reply
  4. Jasper

    Mocht ik journalist zijn en ze manipuleren wat ik heb gezegd voor promotie zonder de toestemming te vragen, dan zou ik denk ik wel juridisch advies inwinnen. Dit is toch gewoon grof.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *