The Acolyte seizoen 2 per direct naar de prullenmand

We hadden dit al voorspeld maar deze week heeft Disney ook de knoop doorgehakt en er komt dus geen tweede seizoen van “The Acolyte” en de showrunner Leslye Headland is woedend en overweegt nu zelfs naar de rechter te stappen, … good luck with that.

© Disney

The Acoliet deed het goed met de critici, maar verschrikkelijk bij het publiek. Met een RT score van 16% was het duidelijk dat de overgebleven Star Wars fan er genoeg van hadden. Uiteraard werden hun reacties omschreven als trol-gedrag – en ook al zullen er trollen zijn geweest – de serie was de minst bekeken uit de Star Wars series. En dat voor één van de duurste series ooit gemaakt! Dus was het logisch dat Bob Iger er stekker uittrok.

The Acolyte had nochtans een sterke start toen het op 4 juni 2024 werd gelanceerd met twee afleveringen, met zowat 4,8 miljoen views en daarmee de grootste seriepremière op Disney+. Maar gaandeweg dropen de kijkers af. De serie viel uit de Top 10 in week 3 en bleef weg voordat hij terugkeerde naar nummer 10 na de release van de finale; met 335 miljoen kijkminuten, vermoedelijk de zwakst bekeken finale uit de Star Wars-serie.

De serie was niet goed. Mijn grootste ergernis was niet het feit dat de makers geen respect hadden voor de Star Wars mythologie, maar het verhaal was onnozel. Ik gaf geen moer om de tweeling en dat was de kern van de serie. Het personage die wél intrigerend was, was Qimir gespeeld door Manny Jacinto, en hij kwam pas in het midden van de serie tot actie. Het besef dat dit karakter eigenlijk veel interessanter was dan alle rommel met de heksen en de flashbacks was pijnlijk om te zien. Het is alsof je als chef kok de beste en duurste ingrediënten krijgt en een mals stuk Japans Wagyu vlees, en je beslist om alles door de maalmachine te halen en een ordinaire hamburger te maken met ajuin en ketchup. Een goede beslissing van Disney, een betere beslissing was geweest om Kathleen Kennedy te ontslaan.

5 Comments

  1. Yates

    De enige verantwoordelijke is Kathleen Kennedy, maar zij heeft Disney rijk gemaakt met de JJ Abrams films. Maar zij heeft de Solo film op zeep geholpen en de Kenobi, Boba Fet en Acolyte series. En zelfs de Abrams film zijn geen films die je wil terug zien.

    Reply
  2. Mike

    Ze hadden beter een Darth Plagueis serie gemaakt in plaats van Acolyte, daar zat véél meer potentieel in.

    Reply
  3. David

    The power of many … fans that quit looking at the show.

    Reply
  4. Valdis

    Ik vind het spijtig, want los van de rommel had ik naar het einde toe wel interesse om meer te zien.

    Reply
  5. Alex

    Good riddance !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *