Demi Moore ondergaat een enorme transformatie in The Substance

Blacksmith Pictures en Universal hebben de trailer onthuld van de wilde en gedurfde horrorprent The Substance (2024), die in mei van dit jaar met een meeslepende première op het filmfestival van Cannes werd voorgesteld. Het is de tweede speelfilm geregisseerd door de Franse horrorfilmmaakster Coralie Fargeat, die eerder de zeer bloederige Frans-Belgische Revenge had gemaakt met Kevin Janssens. Ondanks dat Universal op de affiche staat en we Demi Moore zien, voelt deze film nog wel aan als een independent film.

© Blacksmith Pictures / Universal Pictures

Korte inhoud: De vervagende beroemdheid Elisabeth Sparkle (Demi Moore) ziet dat haar ster aan het doven is nu ze 50 is geworden. Ze besluit een medicijn op de zwarte markt te gebruiken, een celreplicerende stof die tijdelijk een jongere, betere versie van zichzelf creëert die ze Sue (Margaret Qualley) noemt en die meteen door producer Harvey (Dennis Quaid) aan het werk wordt gezet. Maar het product is tijdsgebonden en Elisabeth moet haar regelmatig inspuiten en haar tijd delen. Het genereert een andere jij. Een nieuwe, jongere, mooiere, perfectere jij. En er is maar één regel: je deelt tijd. Een week voor jou. Eén week voor de nieuwe jij. 7 dagen elk. Een perfecte balans. Als je het evenwicht respecteert… Verpest het dan niet.

Demi Moore is er geen 50 maar 61, maar ziet er behoorlijk goed uit, ook al heeft ze veel aan haar gewerkt en hoe ouder ze wordt hoe meer je dat begint te zien. De actrice heeft al 70 producties op haar naam maar nooit genomineerd voor een Oscar en de hoop is dat ze met deze film toch ietwat van erkenning kan vergaren. De laatste jaren speelde ze voornamelijk in kleinere film en verdween ze een beetje uit de spotlight. Daarentegen werd Margaret Qualley echt ontdekt door het grote publiek na haar optreden in Quentin Tarantino’s Once Upon a Time … in Hollywood (2019).

Fargeat heeft de giftige schoonheidscultuur binnenstebuiten gekeerd met een uitzinnig onderhoudende en meedogenloos satirische fabel voor alle leeftijden. Explosief, provocerend en verwrongen markeert The Substance de komst van een visionaire filmmaker. Deze groteske en gekke body-horror doet wat denken aan Darren Aronofsky‘s Requiem for a Dream (2000). Deze trailer geeft niet te veel weg, maar zet het uitgangspunt volledig neer. De film zou rond 20 september 2024 bij ons in de bioscoop moeten draaien.

*** The Substance trailer ***


6 Comments

  1. Arte

    Deze trailer is hoe een trailer gemaakt moet worden. Het wekt mijn interesse en wil zien waar deze film over gaat. Zelfs de poster is intrigerend.

    Reply
  2. Berten

    Gezien het feit dat Demi Moore eigenlijk in deze situatie zit en ook al heeft laten werken aan haar fysiek, is het behoorlijk moedig van haar om deze film te maken. Misschien zijn haar persoonlijke ervaringen de reden waarom ze voor deze film heeft gekozen?

    Reply
  3. Ed Ward

    Ooooh dit ziet er goed uit !! Revenge vond ik ook al een goede thriller. Dennis Quaid ziet er geweldig uit.

    Reply
  4. yuliana

    Demi stapt uit haar comfort zone, dit wil ik zien

    Reply
  5. Willie

    Ik zeg niet dat de trailer er slecht uitziet, maar ik ben geen fan van trailers die me vooraf laat weten hoe ik over een film zal denken. Ik vind dat dit over het algemeen niet het beste teken is.

    Reply
  6. floassy

    damn dit ziet er heftig uit 😮

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *