Deadpool & Wolverine is de grootste R-Rated film in de States ooit

En bij deze is het bewijs geleverd aan Disney en Marvel dat superhelden-moeheid niet bestaat, en dat het publiek wel massaal naar de bioscoop zullen trekken indien ze geloven in een project. Voor Disney en Marvel is het ook nieuw om een R-rated film te hebben gemaakt, ook al deden ze dat toch via andere studio’s. Maar Deadpool is nu officieel van 20th Century Fox in de handen van Disney beland en gelukkig hebben ze er hun pollen af kunnen houden, want in de States haalt Deadpool & Wolverine (2024) van Shawn Levy ondertussen al 396 miljoen dollar op, en het vorige record voor een R-rated film was voor de rekening van Joker (2019) met 335 miljoen dollar. Wereldwijd had Joker 1 miljard opgebracht, maar zoals het nu loopt zou Deadpool daar ook wel dicht bij komen. De teller staat nu op 824 miljoen dollar. En dat voor een anti-woke film die heel wat heilige huisjes over blaast.

© Marvel & Disney

Korte inhoud: Leden van de bureaucratische organisatie, de ‘Time Variance Authority’, weten de verblijfplaats van Wade Wilson te traceren en brengen hem vervolgens een bezoek. Daarbij doen ze een beroep op Wade, waarmee hij zich onder de helden binnen het universum kan scharen. Het lot van de Marvel Cinematic Universe wordt daarmee in handen van de onverantwoordelijke Deadpool gelegd.

In plaats van zich te concentreren op Wade Wilson (Ryan Reynolds), gaat de nieuwe film eigenlijk meer over een Wolverine-variant (Hugh Jackman) die op de een of andere manier het X-Men-team van zijn universum in de steek liet voordat het hele ding werd uitgewist. Het publiek zat in ieder geval te wachten op een confrontatie tussen beide heren en dat krijgen ze tot twee keer toe. Wat ook positief was aan de film was de knappe villain, Cassandra Nova, briljant gespeeld door Emma Corrin, een krachtige mutant met een gecompliceerde relatie met Charles Xavier en een voorliefde voor het gebruik van haar krachten om mensen onuitsprekelijke dingen te laten doen. Het is eigenlijk best leuk om te zien dat Deadpool & Wolverine niet alleen maar lulgrappen en F-bommen droppen, maar ook wel de deur openzetten voor wat extra helden die we ondertussen al waren vergeten of die er tot op heden nog niet zijn geweest.

Ja het is een film die de fans zal bekoren en hoe meer je van comics houdt hoe meer je van deze film zult houden. Hun inspiratie hebben ze deels gehaald uit de Old Man Logan comics, iets wat Mark Millar al had laten vallen in één van zijn tweets.

De muziek is uiteraard ook een public-pleaser, met niet alleen een ‘Like A Prayer’ song maar ook een revive van ‘Bye Bye Bye’ van NSYNC, die nu opnieuw een hit aan het worden is. Mochten jullie de film nog niet gezien hebben, aarzel niet om naar de bioscoop te gaan, want dergelijke films moet je gewoon zien op een groot scherm!

*** Deadpool & Wolverine trailer ***






2 Comments

  1. Kev

    Ik ben niet helemaal overtuigd ook al is de terugkeer van Hugh een grote plus. Misschien moet ik hem nog een tweede kans geven.

    Reply
  2. Morgan

    Hoe ferm is het dat ze ‘eindelijk’ Wolverine zijn kostuum hebben gebruikt in al die films dat ze al met dat personage hebben gemaakt. Ik wou dat er nog een masker bij zat maar enkel alleen dit vind ik al geweldig.

    En Hugh is weer naar de gym geweest, wat een beest! Voor de rest lijkt het 100% Deadpool materiaal.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *