Regisseur Bryan Singer stuurt zijn kat naar de Bohemian Rhapsody set

Twee maand geleden hebben we hier een een post geschreven over de dubbele moraal van Hollywood en afgesloten met één naam, met name deze van regisseur Bryan Singer, die volgens heel wat bronnen toch wel betrokken was bij obscure en seksueel getinte feestjes met minderjarigen en tot op heden door de mazen van het #MeToo-net is kunnen zwemmen. Wat blijkt nu…hij is gewoon ondergedoken.


bohemian_rhapsody_2018.jpg

Photo by Nick Delaney © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved

Machtige mannen overleven doorgaans een storm van seksuele beschuldigingen door hun gebruik van macht, manipulatief karakter of het feit dat ze slachtoffers zwijggeld kunnen betalen. Maar als zelfs mannen als Pixar-baas John Lasseter klappen krijgen, dan zou je toch denken dat ook Bryan Singer op een bepaald moment tegen de lamp zal lopen want IEDEREEN kent blijkbaar zijn geschiedenis met tieners. Wat blijkt nu, volgens de Hollywood Reporter, zou Fox het opkomende Queen project ‘on hold’ hebben gezet, omwille “van de afwezigheid van Bryan Singer”.

Bohemian Rhapsody (2018) had er eigenlijk al jaren geleden moeten komen met Sacha Baron Cohen. Maar Sacha – die overigens de perfecte casting was geweest – had meningsverschillen met de overgebleven leden van band. Nadien viel het project in Singers schoot en hij had meteen zijn oog laten vallen op Rami Malek. Ondertussen zit de productie in een eindfase, maar blijkbaar zou de regisseur al meer dan een week spoorloos zijn verdwenen en is hij niet meer komen opdagen op de filmset. De crew kreeg meteen een Force Majeure brief in de handen gestopt en de verzekering werd aangesproken. De woorvoerder van Singer spreekt over familiale redenen, ook al ging hij er verder niet op in wat deze betekenen.

Ondertussen komen de lippen los en blijkbaar zou Singer al geregeld eens zijn kat hebben gestuurd naar de set, dat zou het geval zijn op X-Men: Apocalypse (2016) en Superman Returns (2006). Er is zelfs een verhaal dat een Director of Photography zelf heeft moeten ingrijpen en de taak van de regisseur overgenomen. Of dit ook iets te maken heeft met de #MeToo is tot op heden niet duidelijk. Toch denk ik dat hij niet lang meer zal kunnen onderduiken.

Update 08/12/2017: Ondertussen wordt Singer opnieuw beschuldigd van verkrachting. Cesar Sanchez-Guzman beweert dat Singer hem in 2003 aan boord van een jacht in een hoek duwde, hem dwong tot het hebben van orale seks en hem daarna verkrachtte. Sanchez-Guzman was destijds 17 jaar oud. Singer ontkent alle aantijgingen aan zijn adres. Het is niet de eerste keer dat hij beschuldigd wordt: jaren geleden werd hij door model Michel Egan eveneens beschuldigd van verkrachting. De rechtszaak liep uiteindelijk uit op een schikking en andere beschuldigingen werden ingetrokken. In de aanklacht van Sanchez-Guzman staat dat de filmmaker hem in eerste instantie een rondleiding over het jacht aanbood, in de buurt van Seattle. Al snel bleek dat de regisseur hele andere plannen had. En Fox heeft intussentijd niet bij de pakken blijven zitten en Singer officieel ontslaan en Dexter Fletcher (Eddie the Eagle) aangesteld als nieuwe regisseur.

2 Comments

  1. Damien

    In het begin van zijn carrière heeft hij nog goede films gemaakt, ik denk dan aan Apt Pupil en Usual Suspects, maar nadien was het toch teleurstellend met Superman als een echt dieptepunt.

    Reply
  2. René van den Abeelen

    Fox heet inmiddels Dexter Fletcher als regisseur gekozen, de man die ook Eddie The Eagle maakte.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *