Leatherface trailer van de nieuwe Texas Chainsaw Massacre prequel

Oh ja, er is alweer een Leatherface prequel. Gelukkig is het deze keer niet opnieuw een product van Platinum Dunes, maar wel van Lionsgate en Millennium Films. Toch blijf ik me afvragen wie interesse heeft in een film over de jeugdjaren van Leatherface (2017). Dit is ondertussen de 8ste TCM film.

leatherface_2017_poster.jpg

Korte inhoud: De film volgt een gewelddadige tiener die op een dag Leatherface zal worden. Hij ontsnapt uit een psychiatrisch ziekenhuis met drie andere gevangenen. Hij ontvoert tevens een jonge verpleegster (Vanessa Grasse) die hij meeneemt op een helse reis. Onderweg worden ze achtervolgd door een eveneens gestoorde agent (Stephen Dorff) die uit is op wraak.

De film werd geregisseerd door het Franse horror regisseurs-duo Alexandre Bustillo en Julien Maury, die eerder hun strepen hadden verdiend met À l’intérieur (2007) en Aux yeux des vivants (2014). Niet meteen kaskrakers of zelfs nog maar echt goede horrorfilms, maar hier hebben ze nu iets meer budget gekregen en de trailer ziet er wel ‘Texas Chainsaw’-achtig uit – ook al verteld de trailer niet echt veel van het verhaal. En de regisseur staan bekend voor hun gory brutaliteit en misschien is dat net wat nodig is om deze franchise enige zin van bestaan te geven. De trailer is eigenlijk wel ‘ok’, ook al moet je opletten met goed geknipte trailers.

De productie is allesbehalve vlot verlopen (iets wat nogal vaak voorkomt met Franse regisseurs achter de camera – cf. Babylon A.D., Catwoman, ), en heeft heel wat reshoots opgelopen. De film had eind 2016 moeten uitkomen. Reshoot willen niet altijd zeggen dat de film slecht zal zijn – ik kan honderden films opsommen met reshoots die uiteindelijk nog goed waren (E.T., Apocalypse Now, Blade Runner,…) – ook al had ik misschien wel liever gehad dat ze meer voorbereidingswerk hadden genomen in pre-productie in plaats van achteraf het boeltje te redden of verbeteren. Ik hecht voor mezelf als filmmaker enorm veel geloof aan een goede voorbereiding. Als regisseur kan je op de set nog 20 à 30% verbeteringen aanbrengen doordat je interessante zaken krijgt aangereikt van acteurs of ingevingen krijgt op het moment zelf. Toch moet je een duidelijk beeld hebben naar waar alles naar toe moet gaan. En een reshoot waar de toon van een film compleet wordt gewijzigd – zal dat het geval is bij de Han Solo film film – is toch wel pijnlijk. Laten we hopen dat het niet deze soort van reshoots zijn, maar eerder pogingen om wat goed is nog beter te maken.

Ik heb een hekel aan ‘origin stories’, dus mijn verwachtingen liggen niet al te hoog? Noem me tevens één origin story film van een iconische figuur dat echt werkt? Je zal heel ver moeten zoeken en waarschijnlijk nooit vinden. De origin story van Halloween was crap, de vorige Texas Chainsaw Massacre prequels waren ook ontgoochelend. De synopsis voor de film spreekt me ook niet aan. In de casting zien we ook dat
Lili Taylor de rol heeft gekregen van Verna Sawyer, de grootmoeder van Leatherface, en ik vraag me nu af of ze daar nu ook veel tijd aan gaan spenderen. Lili is één van de weinige bekende koppen in deze prequel, dus vermoed ik dat ze wel wat screentijd zal hebben. Ik begin zenuwen te krijgen wanneer ze noodgedwongen alle karakters uit de originele film willen gaan linken met deze prequel, cf. Ted Hardesty (Julian Kostov), de vader van Sally en Franklin. De tagline: “Witness the beginning of your end”, klinkt ook zo lame én de film werd geschreven door Seth M. Sherwood, die we nog kennen van London Has Fallen (2016). Allemaal zaken waarmee ik niet hoopvol van word. De film zou uitkomen in oktober van dit jaar.

***Related Post***
21/03/2018: Leatherface filmbespreking

 


*** Leatherface trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *