Zack Snyder verlaat Justice League na zelfmoord dochter

Ik ben zelf geen al te grote fan van Zack Snyder, maar wat hem een paar maand geleden is overkomen met de zelfmoord van zijn 20-jarige geadopteerde Aziatische dochter Autum, is buitengewoon tragisch. Dus zit ik echt met gemende gevoelens nu blijkt dat Zack de Justice League (2017) film heeft verlaten, ook al zitten ze in een post-productie fase. Alle beelden zijn dus al opgenomen.

Volgens IMDB zou hij de afwerking van de film hebben overgelaten aan Joss Whedon, die vertrouwd is met het project en binnenkort voor Warner Batgirl zal maken. Zijn invloed zal bijzonder beperkt zijn gezien Zach al alles tot in de kleinste details heeft uitgewerkt en zijn vrouw, Deborah Snyder, de film produceert. Joss heeft ook de instructies gekregen binnen de stijl van Zack te blijven. Toch zouden er nog een aantal additionele scènes gedraaid moeten worden die Snyder op zijn planning had staan en die Joss nu heeft geschreven en zal regisseren. Zack had nog een paar weken geprobeerd om zich op zijn werk te storten maar het verlies is dermate groot dat hij er uiteindelijk de brui aan gaf.

justice_league_2017_pic001.jpg
© 2017 Warner Bros.

De release is tot op heden niet gewijzigd en blijft staan op 17 november 2017. De studio had in ieder geval voorgesteld om de release uit te stellen, maar Snyder zei dat dit niet nodig was. Snyder heeft van Warner Bros in ieder geval een deal gekregen dat hij een first-look krijgt op elk nieuw project die Warner wil uitwerken.

Hoe dan ook zal deze tragedie misschien voor wat meer sympathie zorgen bij de beoordeling van de film, gezien de trailers niet unaniem positief werden onthaald. De gebruikte muziek was niet meteen subtiel en Cyborg en Flash leken wel te komen van een Transformers en Power Rangers cosplay feestje. Ook de color grading van de eerste beelden was spuuglelijk. Comic books zijn ‘kleurrijk’, hier had je de indruk dat Snyder wel kleurenblind moet zijn. Ook Ben Affleck zag eruit alsof hij liever niets met deze film te maken had. De trailer zag er wel beter uit dan Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), maar zat ook vol one-liners. Het is dus nog een beetje te vroeg om opgelucht te zijn.

 


*** Justice League trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *