Better Call Saul seizoen 1 op Blu-ray

Hoe knap is een serie als “Breaking Bad” als een nevenpersonage zoals de advocaat Saul een spin-off serie krijgt. En “Better Call Saul” is misschien niet de evenknie van Breaking Bad, het is een behoorlijk leuke serie. De serie situeert zich 6 jaar voor de gebeurtenissen is Breaking Bad en is dus een prequel-serie.

better_call_saul_2015_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Na de gebeurtenissen van Breaking Bad, is Saul Goodman (Bob Odenkirk) onder een nieuwe identiteit tewerkgesteld in een Cinnabon-koffiehuis in Nebraska. In de serie wordt met een flashback teruggekeken naar het jaar 2002, een tijdperk vóór Breaking Bad, waarin James Morgan “Jimmy” McGill (Sauls geboortenaam) zijn werkzaamheden verricht als pro deo advocaat in Albuquerque. Jimmy woont en werkt vanuit een kleine berging achterin een Vietnamees schoonheidssalon. Zijn broer Chuck (Michael McKean) is een advocaat en partner in het advocatenkantoor “Hamlin, Hamlin & McGill” (HHM), maar lijdt sinds enige tijd aan elektromagnetische overgevoeligheid, waardoor hij niet meer in staat is zijn huis te verlaten. Jimmy neemt de zorg voor zijn broer op zich en tracht tezelfdertijd zijn eigen carrière een boost te geven.

De serie gaat van start met Jimmy die zijn pijlen richt op Craig en Betsy Kettleman, een koppel dat ervan beschuldigd wordt 1,6 miljoen dollar te hebben verduisterd. Wanneer ze hem links laten liggen om met HHM in zee te gaan, bedenkt Jimmy een plan om alsnog geld van hen te kunnen eisen. Hij slaat de handen in elkaar met twee skaters om een aanrijding met de auto van Betsy te ensceneren. Jimmy zet de achtervolging in, niet wetende dat de skaters er de verkeerde auto hebben uitgepikt. Wanneer hij aanklopt bij het huis waarvoor de beschadigde auto geparkeerd staat, kijkt hij plots recht in de loop van een geweer. Hij wordt samen met de skaters gegijzeld door de gevaarlijke crimineel Tuco Salamanca (Raymond Cruz), het personage uit Breaking Bad, wiens bejaarde moeder achter het stuur zat.

Volgend jaar komt het tweede seizoen uit, wat op zich en al een prestatie is, want heel wat series blijven stranden op één seizoen. Het personage van die flamboyante advocaat en patroonheilige van de kansloze criminelen is op zich al een heerlijk premisse en de nauwe band met Breaking Bad werkt perfect, met heel wat personages die we terug zien komen. En het helpt ook dat de bedenker van Breaking Bad, Vince Gilligan, ook deze serie heeft bedacht. En net zoals bij Breaking Bad heb je een paar afleveringen nodig om echt mee te zijn met het verhaal.


better_call_saul_2015_blu-ray_pic02.jpgbetter_call_saul_2015_blu-ray_pic03.jpg

De serie werd deze week ook genomineerd voor de Writers Guild Awards. De serie was ook genomineerd voor 7 Emmy’s maar won spijtig genoeg geen enkele award. Maar laat dit jullie niet afschrikken om deze serie te bekijken, en al zeker niet als je een fan was van Breaking Bad. Je gaat echt voeling krijgen met het personage en de zwarte humor is bijzonder knap in het verhaal gewerkt.

Op de Blu-ray en DVD van het eerste seizoen van Better Call Saul vinden jullie een pak extraatjes, met introducties van de personages, making of filmpjes, bloopers, verwijderde scènes met de audio-commentaar van Vince Gilligan. Ik kijk in ieder geval uit naar het tweede seizoen.

*** Better Call Saul trailer ***

3 Comments

  1. Tom

    Staat op mijn lijstje van de series die ik nog moet zien.

    Reply
  2. Giant Guppie

    Duurt wel even alvorens het echt grappig begint te worden, denk zo ongeveer bij aflevering 4, maar daarna wordt het echt wel goed.

    Reply
  3. Gitte

    Breaking Bad is en blijft de beste serie ooit !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *