Creed trailer blaast nieuw leven in de Rocky franchise

We hadden het vorig jaar al gehad over de de Rocky spin-off Creed (2015), deze week kwam de eerste trailer uit en ik moet toegeven, ik ben onder de indruk.

Korte inhoud: Adonis Creed (Michael B. Jordan) heeft zijn wereldbekende vader, de wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed, nooit gekend doordat hij stierf voor zijn geboorte in de ring tegen Drago. Toch valt niet te ontkennen dat boksen in zijn bloed zit. Adonis besluit naar Philadelphia te reizen naar de plek waar de legendarische wedstrijd tussen Apollo Creed en Rocky Balboa plaatsvond. Eenmaal in de stad zoekt hij Rocky op en vraagt hem om hem te trainen. Ondanks dat Rocky uit de bokswereld is gestapt ziet hij potentie in Adonis.


creed_2015_pic01.jpgcreed_2015_pic02.jpg
© Warner Home Video

Boksfilm zijn bijna een genre op zich geworden. Deze tastbare menselijke strijd spreekt tot onze verbeelding en vaak werken de backstories ook op ons gemoed. Het is motiverend om de strijd te zien van een man die tot het uiterste moet gaan tegen geduchte tegenstanders. Het niveau van deze films stijgt met de jaren en blijft tot onze verbeelding spreken. Binnenkort is het trouwens uitijken naar Southpaw (2015).

The Rocky franchise is zonder twijfel één van de meest bekende en herkenbare boksfilms uit onze filmgeschiedenis. Ook al ging de kwaliteit met de jaren wel wat achteruit en was de laatste Rocky film, Rocky Balboa (2006), toch wel wat van een teleurstelling en begon het pijnlijk te worden om nog maar eens Sylvester Stallone te zien in shorts. Maar nu is er dus hoop, want (1) Sly gaat niet opnieuw vechten én (2) de film is ook niet door hem geschreven en/of geregisseerd. De film is wel in handen van Ryan Coogler (Fruitvale Station), die ook aan het scenario schreef.

De trailer ziet er in ieder geval rauwer uit dan wat ik had verwacht en de paar lijnen dialogen lijken meer ‘punch’ te hebben dan wat je zou verwachten. Ook al ziet het er naar uit dat deze film verre van een mislukking lijkt, zou het me toch verbazen mochten ze hier een nieuwe franchise uit puren. Daarvoor zou hij meer op zijn eigen benen moeten staan en afstand nemen van Rocky. Creed zou eind 2015 bij ons in de bioscoop moeten komen.


*** Creed trailer ***

***Related Post***
12/11/2014: Rocky spin-off rond de figuur van Creed in de maak

2 Comments

  1. Julie

    Fruitvale Station is een knap en aangrijpend waargebeurd verhaal met prima acteerwerk van Michael B. Jordan! Ik ben hier echt wel benieuwd naar.

    Reply
  2. Reinbo

    Trailer ziet er goed uit. Eindelijk nog eens een goeie Rocky film, ook al heeft hij nu een bijrol.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *