Matthias Schoenaerts als nazi-officier in Suite Française

Tegenwoordig kijken we er niet meer van op om Matthias Schoenaerts bezig te zien in Internationale producties. Zijn volgende film, waarvan onlangs de eerste trailer werd vrijgegeven, is het Brits-Frans-Belgische drama Suite Française (2014) van Saul Dibb (The Duchess).

suite_francaise_2015_poster.jpg

Korte inhoud: Lucille Angelier (Michelle Williams) ziet bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog haar man vertrekken naar het front. Eigenlijk heeft ze nooit van hem gehouden. Zij blijft achter met haar schoonmoeder (Kristin Scott Thomas) en brengt haar tijd door met piano spelen. Maar wanneer ze verplicht worden een Duitse officier te huisvesten, een man genaamd Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts), die in zijn vroegere burgerleven componist blijkt geweest te zijn, voelt ze zich al vlug tot de man aangetrokken.

De film is gebaseerd op de roman van Irène Némirovsky en het script komt van Matt Charman. Normaal had Alexandre Desplat de muziek moeten componeren, maar het werd uiteindelijk Rael Jones die de muziek voor zijn rekening nam. Het budget voor de film bedroeg 15 miljoen dollar, en wordt in de States uitgebracht door The Weinstein Company.

In de film treffen we ook nog Margot Robbie, Ruth Wilson, Sam Riley, Lambert Wilson en Alexandra Maria Lara aan. Suite Française werd grotendeels opgenomen in België, in de provincies Henegouwen, Waals Brabant en Luxemburg. Jawel, er wordt hier wat afgedraaid in ons kleine landje. De film zelf zou ergens in 2015 in de bioscoop uitkomen.

Schoenaerts zullen we binnenkort ook aantreffen in Far from the Madding Crowd (2015), de nieuwe film van Thomas Vinterberg, naast actrices Carey Mulligan en Juno Temple.


*** Suite Française trailer ***

2 Comments

  1. Gleny Boy

    Trailer komt wel wat traag op gang en het verhaal is al 1001 keer verteld, maar wil die toch wel gaan zien.

    Reply
  2. MescaLiene

    Ben ook wel benieuwd. Misschien geen echte doorbraakrol voor de Amerikaanse markt maar hij blijft op zijn elan verder gaan en kwaliteit leveren.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *