Het laatste seizoen van Dexter op Blu-ray en DVD

Ik heb uiteindelijk nog wel genoten van seizoen 7 van “Dexter”, na het wat tegenvallende 6de seizoen. Het was voor mij zelfs één van de betere seizoenen uit de gehele serie. Vandaag is het laatste seizoen beschikbaar op DVD en Blu-ray.

dexter_season_8_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Dexter (Michael C. Hall) wordt opnieuw gedwongen om af te rekenen met zijn verleden en het feit dat hij zijn zuster (Jennifer Carpenter) in de positie heeft gedwongen dat ze een onschuldige persoon heeft moeten neerschieten. Debra heeft Miami Metro Homicide verlaten voor een private organisatie en lijkt zichzelf opnieuw te willen vinden in haar nieuwe job, ook al neemt ze heel wat risico’s. Ondertussen komt Dexter ook in contact met Dr Evelyn Vogel (Charlotte Rampling), een serial killer expert. Zij heeft snel door wie Dexter is. Ondertussen hebben ze ook af te rekenen met een nieuwe seriemoordenaar die de hersenen van zijn slachtoffers bloot legt en er een stukje uithaalt met een lepel.

Wat meteen opvalt is dat twee personages, die eigenlijk op pensioen hadden moeten zijn, plots terug komen. Enerzijds is er Angel Batista David Zayas, die nu de nieuwe squad’s Lieutenant is geworden en Tom Matthews (Geoff Pierson) is opnieuw de Deputy Chief. De zus van Batista, Jamie (Aimee Garcia) zit tevens ook te flikflooien met Det. Joseph ‘Joey’ Quinn (Desmond Harrington), een personage die eigenlijk zo goed als onzichtbaar was in de vorige seizoenen.

Een positief punt van het nieuwe seizoen is de rol van Debra, die alles uit de kast haalt om te laten zien dat ze echt wel een veelzijdige actrice is. En ze heeft hiertoe alle mogelijkheden want haar karakter gaat iets meer rogue in tegenstelling tot de vorige seizoenen. De clash tussen broer en zus brengt heel wat vuurwerk.

Toch kan je er niet van onderuit dat het laatste seizoen echt wel de kampen heeft met teleurstellende personages. Een ongeloofwaardig plot kan je nog opvangen met sterke karakters, maar wanneer deze eigenlijk niet bijzonder interessant zijn, begin je al snel te letten op het overvloedig gebruik van Apple product placement. In het vorige seizoen had je nog Hannah McKay vertolkt door Yvonne Strahovski (pics), een interessante figuur met een dubbele persoonlijkheid waarvan je als kijker niet wist wat haar volgende stap zou zijn. Hier zijn de personages wat aan de platte kant en zit je gaandeweg toch wat op je honger. Wanneer herken je kwaliteit in een serie: Dat is het moment waar je in een conflict tussen twee karakters niet precies weet aan welke kant je je wil scharen. Het is de kunst van een scenarist om met onze gevoelens te spelen. Dit had ik hier spijtig genoeg niet. Maar het ergste is dat je halverwege het seizoen zelfs niet meer achter het hoofdpersonage staat, en dat is een immense let-down.


dexter_complete_series_blu-ray.jpg
© Paramount Home Entertainment

De DVD en Blu-ray van het 8ste seizoen is vandaag beschikbaar, alsook de complete box-set met 25 Blu-ray’s en 5100 minuten video (dat is 3 en een halve dag beeldmateriaal !), een must-have voor alle Dexter fans! Op het laatste seizoen vinden jullie heel wat extraatjes zoals een overzicht van de evolutie van Dexter Morgan, naast heel wat making-of materiaal, met name een blik op aflevering 2 (Every Silver Lining…) die werd geregisseerd door Dexter-himself Michael C.Hall. Al bij al is het uiteindelijk een uitstekende franchise geworden die verdiend in onze lijst van All Time Top 50 TV-series staat te pronken.

***Related Posts***
13/10/2012: Dexter seizoen 6
07/12/2011: DVD box van Dexter
09/02/2006: Top 25 Beste tv-series

5 Comments

  1. Mathias

    Het laatste seizoen was inderdaad wel wat teleurstellend. Traag in opbouw en wanneer je denkt dat de schrijvers aan het bouwen zijn voor een grote finale, is de ontgoocheling toch wel groot. Maar al bij al een geslaagde tv-series. Dit seizoen was er misschien wel teveel aan en misschien had Deb inderdaad de verkeerde persoon neergeschoten.

    Reply
  2. jeffrey

    Sorry maar het einde van seizoen 7 met Debra en LaGuerta sloeg nergens op. Dat was gewoon bullshit! En hieruit vertrekken voor een nieuw seizoen was al scheefgetrokken van bij het begin.

    Reply
  3. Brechten

    Die boxset ziet er wel aanlokkelijk uit :))

    Reply
  4. Michiel

    Jaimee is toch de zus van Angel, niet de dochter?

    Reply
  5. Boyo

    Ik ben gestopt met kijken vanaf seizoen 5.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *