Het 2de seizoen van Scandal vandaag op DVD

Vandaag ligt het tweede seizoen van het politieke soap-drama Scandal van Shonda Rhimes (Grey’s Anatomy) in de winkel en de nieuwe episodes ontgoochelen niet. De makers halen alles uit de kast met 22 episodes, waar we soms heel wat extreme zaken over ons heen krijgen en behoorlijk wat pikante schandalen. Maar Olivia Pope (Kerry Washington) houdt stand en ook in heel penibele omstandigheden blijft ze haar looks en attitude behouden.

scandal_season_2_dvd.jpg

En nu dat alle hoofdpersonages in het vorige 7-delige seizoen seizoen waren voorgesteld trekt de serie nu voluit de kaart van de intrige en de suspense, en kruipen we ook in de kleren van de verschillende karakters die allerhande relaties aangaan en duiken ook in hun verleden. Het leek er wel een beetje op alsof de makers van de serie wilden aantonen dat ze met Scandal alle richtingen konden ingaan en niet gebonden waren aan een vast patroon van ‘schandaal of ongeluk van de week / onderzoek door het team van Pope / obstakel / overwinning van Pope’. Maar het is op dit ogenblik nog een beetje zoeken naar een gepaste toon voor de serie en een plaats tussen de andere top-series. Het schommelt geregeld tussen “CSI”-achtige intriges en een iets meer gemoedelijke “The Mentalist” toon, en is een beetje de opvolger van “Damages” met Glenn Close en Rose Byrne.

De hoofd-verhaallijn die over de verschillende episodes wordt uitgesmeerd is de foute relatie tussen Pope en president Fitzgerald Grant (Tony Goldwyn), die zich als volgt kan samenvatten: Seksuele spanning is afgekoeld – seks scène – We moeten hier mee stoppen – seks scène – Ik ben klaar met jou – seks scène – Het is gedaan, daar is de deur – seks scène. Hoe lang Shonda Rhimes deze teenage-relatie kan instand houden is mij een mysterie, maar moet er toch mee lachen.

Daarnaast krijgen we antwoorden over de identiteit van Quinn Perkins (Katie Lowes), zien we tot wat Abby Whelan (Darby Stanchfield) in staat is en krijgen we een beeld van Huck’s (Guillermo Díaz) duistere verleden. Maar het tweede seizoen onthult een wel enorm schandaal die de gehele natie kan aantasten en waarin Pope betrokken is, samen met de Chief of Staff Cyrus Beene (Jeff Perry) en de First Lady (Bellamy Young). Wat opvalt is dat Henry Ian Cusick niet meer van de partij is, wat mij betreft een veel interessantere figuur dan Harrison Wright (Columbus Short). Maar het was een keuze van Shonda Rhimes.


scandal,Shonda Rhimes,Kerry Washington,Tony Goldwyn,Katie Lowes,Darby Stanchfield,guillermo diaz,Jeff Perry,Bellamy Young,Henry Ian Cusick,Columbus Short,damages,greys anatomy,the mentalist
© Walt Disney Studios Home Entertainment

En de ‘gladiatoren in suits’ ronden ondertussen al het derde seizoen af met 18 episodes, waarvan de laatste episode vorige week in de States werd uitgezonden. Het is in ieder geval een serie waar je gemakkelijk 5 episodes van na elkaar kan zien op een regenachtige zondag. Je hoeft er ook niet al teveel bij na te denken. In veel gevallen zal de gemiddelde kijker zelfs nog steeds niet weten wat Pope en haar team eigenlijk concreet doen. Het zijn geen advocaten en het zijn ook geen detectives en toch zijn ze beide. Plant ABC Studios een 4de seizoen? Ik denk van wel. De kijkcijfers zitten in de lift, met bijna 11 miljoen kijkers voor de laatste episode van het derde seizoen.

De DVD van Scandal Season 2, die vanaf 23 april 2014 te verkrijgen is, bestaat uit 6 schijven met wat bonusmateriaal gaande van verwijderde scenes en een blooper-reel, alsook extra beeldmateriaal van bepaalde belangrijke gebeurtenissen. Dit is niet meteen een serie waar je diepgang moet verwachten, laat staan dat je er iets van zal opsteken. Het is echter wel amusant en goed gemaakt tijdverdrijf, zoals ik zei, ideaal voor een regenachtige zondag.


*** Scandal Season 2 trailer ***

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 23 april 2014

2 Comments

  1. Aless

    Top-serie! Ben ondertussen al bezig met het bekijken van het derde seizoen!

    Reply
  2. MescaLiene

    Ben begonnen aan het eerste seizoen, moet zeggen dat de casting me wel bevalt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *