Katee Sackhoff in Riddick reboot

En hier is dan de nieuwe trailer van de Pitch Black (2000) sequel Riddick (2013), in regie van David Twohy (zijn achternaam wordt uitgesproken als TOO-EE), de man die ons alle vorige Riddick films heeft geschreven en geregisseerd. En na het zien van de trailer zou dit wel eens de meest ontspannende van de drie kunnen worden.

Riddick,David Twohy,vin diesel,the chronicles of riddick,pitch black,Karl Urban,Jordi Molla,Katee Sackhoff,Nolan Gerard Funk,Antoinette Kalaj,Noah Danby

Korte inhoud: Verraden door zijn eigen soort en voor dood achtergelaten op een verlaten planeet, vecht Riddick (Vin Diesel) om te overleven tegen buitenaardse predatoren en wordt krachtiger en gevaarlijker dan ooit tevoren. Premiejagers vanuit het hele sterrenstelsel dalen geregeld af op zoek naar Riddick, maar tot op heden zonder veel succes. Riddick zet zijn belagers precies waar hij ze wil, en schakelt ze één voor één uit. Zijn droom is echter om terug te keren naar zijn thuisplaneet van Furya om het te redden van de ondergang.

Sinds Chronicles of Riddick (2004) waren er al heel wat geruchten over een nieuwe Riddick film, maar deze plannen werden tot op vandaag uitgesteld. Het zag er zelfs even naar uit dat er geen derde film zou komen na een tegenvallende beurt aan de box-office. Met zijn productiebudget van 105 miljoen dollar bracht hij slechts 115 miljoen dollar op wereldwijd, en na aftrek van de promotie- en distributiekost zat deze recette diep in de rode cijfers. Toch opmerkelijk dat Universal Pictures opnieuw de film wou uitbrengen, zij het met een serieuze halvering van het productiebudget naar een slordige 40 miljoen dollar. En dit is misschien het beste wat deze franchise kon overkomen; een terugkeer naar de Roots, met een dikke ‘R’ voor R-rated. Het succes van de Riddick films waren niet zozeer Vin Diesel zelf, dan wel de horror en de terreur die constant aanwezig was, en dit lijkt de regisseur hier opnieuw naar voor te schuiven. Een soort Pitch Blacker of Pitch Black into Darkess.

Bij de casting hebben we als bekende kop Karl Urban, maar vooral ook de blonde stoot Katee Sackhoff, naast Jordi Mollà, Nolan Gerard Funk, Antoinette Kalaj, alsook de spierbundel Noah Danby.

Na de teaser trailer kunnen jullie hieronder de tweede trailer aanschouwen, let wel, ze hebben er weel heel veel plot-gegevens ingestoken en ik kon me na het zien ervan niet ontdoen van het gevoel de gehele film al gezien te hebben. Met andere woorden *spoiler alert*. Riddick komt op 18 september 2013 bij ons in de zalen.

***Related Posts***
25/03/2013: Teaser trailer Riddick
11/03/2005: Vin Diesel wil een Riddick 3
26/09/2004: Waarschijnlijk geen vervolg op The Chronicles of Riddick
07/09/2004: The Chronicles Of Riddick filmbespreking

1 Comment

  1. Douglas

    Waarom moeten trailer zo lang duren?? Je hebt inderdaad al 95% van het verhaal gezien. Onbegrijpelijk :s

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *