The Woman in Black met Daniel Radcliffe

Het zal even wennen worden om de Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe eens te zien zonder brilletje in een volwassen rol, en dan nog wel in een bovennatuurlijke thriller, genaamd The Woman in Black (2012) van James Watkins, die we nog kennen van de geslaagde thriller Eden Lake (2008).

the woman in black,Daniel Radcliffe,Jane Goldman,Susan Hill,James Watkins,Macaulay Culkin,ciaran hinds,Roger Allam,Sophie Stuckey,Alisa Khazanova,hammer

De film is gebaseerd op de roman van Susan Hill, en in een script gegoten door Jane Goldman. Het is een Hammer film, ook al komt dit in de Amerikaanse trailer niet aan bod, wat toch een beetje vreemd is.

Korte inhoud: De jonge advocaat Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) krijgt de opdracht naar een afgelegen dorpje af te reizen om het papierwerk van een onlangs gestorven cliënt te regelen. Terwijl hij alleen in het afgelegen huis aan het werk is ontdekt hij een aantal tragische geheimen. Hij voelt zich steeds minder op zijn gemak wanneer hij telkens een in zwart geklede mysterieuze vrouw blijft zien. De lokale bevolking wil hem niet helpen om er achter te komen wie de vrouw is, en voor hij het weet is hij verwikkeld in een race tegen de klok, als hij haar ware bedoelingen ontdekt.

De film is een Hollywood remake van de Britse tv-film The Woman in Black (1989). In de eerste beelden van de film zien we Radcliffe die laat zien dat zijn dramatisch vermogen niet beperkt is tot de muren van de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Het ziet er naar uit dat zijn carrière niet zal doven zoals dat eerder gebeurde met dat andere kind-sterretje Macaulay Culkin. De trailer zelf is wel gemonteerd door een aanhanger van het goedkope jump-cut werk, die meteen het gegeven laat verschralen tot een oninteressant spookverhaaltje. Laten we hopen dat het eindproduct iets meer de sfeer en de toon zal respecteren, boven het ordinaire effecten-werk die we vaak tegenkomen in horror-remakes. Die monteur moet dringend een paar Hammer producties gaan bekijken.

In de film zijn ook nog rollen te zien van Ciarán Hinds, Janet McTeer, Roger Allam, Sophie Stuckey en Alisa Khazanova. The Woman in Black zou op 7 maart 2012 in onze zalen moeten draaien.


*** The Woman in Black trailer ***

3 Comments

  1. Bram

    Hammer is back on the menu, boys ! Nice !

    Reply
  2. Nick

    Wil hem gewoon al zien om Radcliffe eens iets anders te zien doen dan met een stok zwaaien. Ik vraag me af of dat de (mede)bedoeling was van het casten van hem.
    btw, heb de filmblog net ontdekt, in één woord: briljant!

    Reply
  3. Aless

    Die wil ik ook wel zien, ook al zijn die “haunted house” toestanden niet zo mijn ding.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *