The Ides of March van en met George Clooney

Ondertussen heeft George Clooney opnieuw de weg gevonden naar de regisseursstoel, en gezien hij al wat ervaring heeft vertolkt hij tevens ook nog een hoofdrol in de opkomende The Ides of March (2011). Dit wordt de 4de film die Clooney zal regisseren, na het leuke Confessions of a Dangerous Mind (2002), het aangrijpende Good Night, and Good Luck. (2005) en de ietwat teleurstellende Leatherheads (2008).

George Clooney,The Ides of March,Confessions of a Dangerous Mind,Leatherheads,good night and good luck,Ryan Gosling,Philip Seymour Hoffman,Evan Rachel Wood,Marisa Tomei,Paul Giamatti,Julius Caesar,Lions for Lambs

Korte inhoud: Stephen (Ryan Gosling) is een ambitieuze persvoorlichter die onder campagneleider Paul Zara (Philip Seymour Hoffman) meewerkt aan de campagne van de democratische presidentskandidaat gouverneur Morris (George Clooney). Al snel valt Stephen, ondanks zijn goede intenties, ten prooi aan achterkamerpolitiek, verraderlijke manipulatie en wordt hij verleid door de jonge stagiaire Molly (Evan Rachel Wood). Hij probeert zich staande te houden, terwijl een journalist (Marisa Tomei) en de campagneleider van de andere grote kandidaat, Tom Duffy (Paul Giamatti), hem tegenwerken. Als Stephen vervolgens binnen zijn eigen team op een schandaal stuit, raakt hij volledig de weg kwijt.

The Ides of March is Latijn voor de 15de maart, en is best bekend als de datum wanneer Julius Caesar werd vermoord in de Senaat (44 voor Christus), met 23 messteken geleid door Marcus Junius Brutus, Gaius Cassius Longinus en nog 60 andere samenzweerders. Het zou dus wel kunnen dat we iets gelijkaardigs te zien krijgen in de film. Het zal uiteraard weer koorddansen zijn tussen conservatieven en liberalen, en gezien de reputatie van Hollywood is de kans groot dat de makers opnieuw met denkbeelden van de foute conservatief en de verheven liberaal uitpakken. Is Hollywood links? Eigenlijk niet. Hollywood heeft ook heel wat rechtse films (militaire propaganda films, harde aanpak Charles Bronson uitspattingen, american dream fabeltjes, …) maar op politiek vlak ligt het moeilijker een republikein sympathiek in te beeld brengen dan een democraat. Wie wil er een film zien over een man die meer geld wil geven aan de rijke 5% van Amerika en de kleine ondernemer failliet laat gaan omdat dit nu eenmaal de wetmatigheid is van het kapitalistische dogma. Anderzijds heeft Clooney bewezen dat hij niet zomaar interesse heeft in al te simpele uitgangspunten, dus het valt te verwachten dat de film niet vervalt in simpele links/rechts standpunten.

De trailer ziet er qua beeldvoering prachtig, maar ik heb nog niets gezien die erop zou kunnen wijzen dat we iets zullen zien wat we al niet eerder hebben gezien in tientallen andere politieke thrillers. De charismatische politicus met een verleden, de meer ervaren en wat ruwe tegenkandidaat, de jonge persattaché die in zijn idealen gekrenkt zal worden en het bloedmooie meisje die in het midden van de storm zal verzeilen. De dialogen zullen wel van niveau zijn, maar ik vraag me af of het ook de melodrama zal overstijgen


George Clooney,The Ides of March,Confessions of a Dangerous Mind,Leatherheads,good night and good luck,Ryan Gosling,Philip Seymour Hoffman,Evan Rachel Wood,Marisa Tomei,Paul Giamatti,Julius Caesar,Lions for Lambs George Clooney,The Ides of March,Confessions of a Dangerous Mind,Leatherheads,good night and good luck,Ryan Gosling,Philip Seymour Hoffman,Evan Rachel Wood,Marisa Tomei,Paul Giamatti,Julius Caesar,Lions for Lambs George Clooney,The Ides of March,Confessions of a Dangerous Mind,Leatherheads,good night and good luck,Ryan Gosling,Philip Seymour Hoffman,Evan Rachel Wood,Marisa Tomei,Paul Giamatti,Julius Caesar,Lions for Lambs
© Film1

Hopelijk vaart deze film beter dan dat andere politieke drama Lions for Lambs (2007). Het zijn tegenwoordig moeilijke films om verkocht te krijgen aan de box-office. Maar in tegenstelling tot die andere film heeft deze prent de jonge Ryan Gosling in zijn rangen en dat is meteen een middel om ook de jonge generatie aan te spreken. Maar ik verwacht niet dat The Ides of March een kaskraker zal worden. De film zou op 26 oktober 2011 bij ons in de zalen uitkomen.


*** The Ides of March trailer ***

***Related Post***
06/11/2011: Ides of March review

3 Comments

  1. mickey

    Sterke cast, slechte titel, typisch ‘west wing’ verhaaltje, maar er zal hier wel een publiek voor zijn.

    Reply
  2. Gregg

    Ik zie Ryan Gosling liever spelen dan die Ryan Reynolds. Heeft niet zo een afgelikte poster-boy kop en is iets meer geloofwaardig in zijn rollen.

    Reply
  3. margot

    Ryan Gosling weet ik wel te waarderen. Film ziet er heel goed uit.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *