Ben Stiller strikt Kate Upton voor Tower Heist

Er is al veel over geschreven maar ik betwijfel dat er ooit nog een Rush Hour 4 komt, zeker na de astronomische loonvoorwaarden van de twee hoofdacteurs.

ben stiller,eddie murphy,tower heist,brett ratner,alan alda,casey affleck,tea leoni,gabourey sidibe,matthew broderick,michael pena,rush hour,48 hrs,oceans eleven

De formule wist echter zoveel poen in het laatje te brengen dat de makers waarschijnlijk op zoek waren naar een waardige vervanger. En hier is dan Tower Heist (2011), uiteraard in regie van Brett Ratner.

Korte inhoud: De overwerkte manager van een luxe appartementencomplex, Josh Kovacs (Ben Stiller), heeft samen met zijn personeel zijn pensioen verloren aan het piramidespel van de Wall Street crimineel Arthur Shaw (Alan Alda). De fraudeur woont in een groot penthouse onder huisarrest. Onder leiding van de manager gebruiken de medewerkers hun kennis van het gebouw om de fraudeur een poot uit te draaien. Maar gezien de hoge graad van beveiliging, roept Kovacs de hulp in van de beroepsdief, Slide (Eddie Murphy).

Het is een mooie ensemble-cast van grappige en/of talentvolle acteurs. Ben Stiller blijft voor dergelijke rollen geknipt, Eddie Murphy lijkt hier de eerste film te maken, na twee decennia van troep, die misschien wel het bekijken waard is. Acteurs Casey Affleck, Téa Leoni, Matthew Broderick, Gabourey Sidibe en Michael Peña zijn zeker leuke aanwinsten. Maar ook het Sports Illustrated model Kate Upton is van de partij als de maîtresse van Mr. Hightower. Het enige wat me een beetje zorgen baart is dat er maar liefst 8 scenaristen nodig waren om deze film in mekaar te steken. En wie hebben deze 8 blanke mannen genomen als beroepsdief? Een zwarte. En de enige zwarte met een min-of-meer degelijke reputatie, weegt 200 kg. Mooi is dat :s

Ik moet zelf niet veel weten van Brett Ratner, maar deze film lijkt toch iets meer weg te hebben van een Ocean’s Eleven (2001) film meets 48 Hrs. (1982), dus zou het nog wel kunnen meevallen. En Eddie Murphy loopt niet rond in een fat-suit of in vrouwenkleren, wat op zich ook al een pluspunt is. Ik hoop gewoon één ding. Wanneer Ben Stiller in het gevang zijn superboef komt ophalen, zou het een leuke knipoog zijn mocht Eddie Murphy het nummer ‘Roxanne’ luidop zingen. Als Tower Heist op de ballen trekt, heeft de toeschouwer dan toch een leuk nostalgisch moment gehad. De film komt op 7 december 2011 in onze zalen.


*** Tower Heist trailer ***

2 Comments

  1. baladur

    Ligt het aan mij of speelt Eddie Murphy hier Donkey uit de Shrek films. Je moet de ogen maar eens sluiten en luisteren! Ziet er inderdaad niet slecht uit anders.

    Reply
  2. Noa

    Welke pillen slikt Eddie Murphy om er nog zo goed uit te zien op zijn 50ste ??? Die gast veroudert dus niet.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *