Stone met Robert De Niro en Milla Jovovich

Het is soms schrijnend om filmlegenden te zien die hun imago en reputatie zo door het slijk halen. Het meest schokkende is misschien wel de carrière van Raging Bull/Taxi Driver acteur Robert De Niro, die de laatste jaren de ene miserabele film na de andere opstapelt, en onlangs nog met zijn kompaan Pacino in Righteous Kill (2008).

stone.jpg

Nochtans zijn er films in aantocht die zijn carrière opnieuw op het goede spoor kunnen zetten. Ik denk dan aan de Michael Mann film Frankie Machine (2013) of de Scorsese prent Sinatra (2011), waar de naam van De Niro al is gevallen. Er is uiteraard ook Machete (2010), maar dat is meer van een leutige intermezzo voor de acteur.

Binnenkort kunnen we De Niro zien in de thriller Stone (2010) van John Curran. Na het zien van de trailer was ik niet meteen overdonderd, maar het zal waarschijnlijk wel beter zijn dan Little Fockers (2010).

Korte inhoud: Een veroordeelde brandstichter (Edward Norton) krijgt het aan de stok met zijn reclasseringsambtenaar Jack Maybury (Robert De Niro). Om zijn vrijheid veilig te stellen speelt hij enkele psychologische spelletjes met deze man, maar wanneer de reclasseringsambtenaar zelf een affaire begint met de vrouw (Milla Jovovich) van de veroordeelde loopt het pas echt uit de hand.

Dit ruikt naar de typische straight-to-dvd zondagavond film, vol met intrige en getelefoneerde romances met een noodzakelijk voorspelbaar einde. Ik verwacht niet dat het een hit zal worden, maar ik blijf gecharmeerd door de aanwezigheid van Milla. De film is al een tijd geleden ingeblikt maar heeft moeten wachten tot oktober voor een Amerikaanse bioscoop-release, en het valt nog af te wachten of de film bij ons op het witte doek zal eindigen.

Edward Norton ziet er trouwens uit alsof hij klaar was voor zijn American Hisory X (1998) sequel. Wat is er met die skinhead-look? En wat nog meer opvalt is die krankzinnige relatie tussen De Niro (67) en Jovovich(35)! Het kon zijn dochter zijn. Ok, een film maken met Robert De Niro moet een fantastische ervaring zijn voor een filmregisseur, maar beantwoordt de acteur echt aan de vereisten van het personage? Bekijk de trailer en oordeel zelf.


*** Stone trailer ***

2 Comments

  1. Gregg

    Zal nog wel meevallen. Demi Moore en Robert Redford werkte ook nog wel in Indecent Proposal. Edward Norton is ook een acteur die niet meteen om het even welke film aanvaard. Trailer is niet overtuigend, maar ik blijf hoopvol.

    Reply
  2. Vadim

    Wat mij is opgevallen uit de eerste beelden van de trailer is het overtuigende acteerwerk van Milla Jovovich, misschien wel het enige fotomodel die is uitgegroeid tot een echt actrice . verhaaltje lijkt voorspelbaar, maar wil deze toch wel zien , en als het nog even kan in de bioscoop. Het leeftijdsverschil is groot, maar net daarom misschien niet oninteressant.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *