The Wolfman eerbetoon aan filmklassiekers

Er is uiteindelijk nog een nieuwe trailer van The Wolfman (2010), de remake waar meer dan 3 jaar aan gewerkt is en geregisseerd door Joe Johnston (Jurassic Park III, Hidalgo). De scenarist van dienst is niemand minder dan Andrew Kevin Walker (Se7en, The Game).

Universal probeert al ruim een decennium lang om oude glorie nieuw leven in te blazen. Bij The Mummy liep het een beetje mis, gezien de drie films nog maar weinig van doen hebben met de oude horrorklassieker waarop ze gebaseerd zijn. Alleen al vanwege de indrukwekkende cast zijn de verwachtingen van Wolfman hooggespannen. Ronkende namen als Anthony Hopkins, Benicio del Toro, Hugo Weaving, Geraldine Chaplin en Emily Blunt; daar gaat het hart van de ware filmliefhebber absoluut sneller van kloppen. Oscarwinnaars Hopkins en Del Toro hebben logischerwijs een streepje voor, maar ook Weaving, Blunt en Chaplin (de dochter van) hebben hun sporen in de filmwereld inmiddels ruimschoots verdiend. Del Toro, die bekendstaat als iemand niet zomaar elke rol aanneemt, wilde als fan van het origineel en verzamelaar van Wolfman-memorabilia dolgraag een bijdrage leveren aan de film.

Korte inhoud: Lawrence Talbot’s (Benicio Del Toro) onschuldige jeugd wordt bruusk tot een einde in de nacht waarin zijn moeder overleed. Nadat hij het slaperige Victoriaanse stadje Blackmoor verlaten heeft in de hoop de tragedie uit zijn jeugd achter zich te kunnen laten, trekt hij naar de VS om er een nieuw leven op te bouwen. Daar wordt hij echter opgespoord door Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn broer die spoorloos is verdwenen. In de hoop dat Lawrence haar kan helpen bij haar zoektocht, haalt ze hem over mee terug te komen naar Wales. Hij komt er al gauw achter dat een krachtig, bloeddorstig en angstaanjagend monster de dorpelingen bedreigt en dat Aberline (Hugo Weaving), een mysterieuze detective van Scotland Yard die de situatie is komen onderzoeken, meer weet dan hij wil toegeven. In zijn poging de zaak op te lossen, stuit Talbot op een oude vloek die de slachtoffers van het monsters in weerwolven verandert bij volle maan. De enige manier om een einde aan deze horror te brengen en de vrouw voor wie hij warme gevoelens heeft gekregen te beschermen, is door het kwaadaardige beest te verslaan. Maar tijdens zijn jacht op het monster ontdekt deze simpele maar gekwetste man zijn eigen duistere kant. Een oerkracht komt los waarvan hij geen idee had dat het in hem schuilde.

De productie van The Wolfman kende nogal wat moeilijkheden. Vooral de zoektocht naar een geschikte regisseur nam enige tijd in beslag. De namen van Brett Ratner (Red Dragon, X-Men 3) en Matt Reeves (Cloverfield) deden de ronde, maar geen van hen durfde de uitdaging aan. Mark Romanek (One Hour Photo) zegde toe en de preproductiefase werd ingezet, maar de regisseur keerde het project begin 2008 de rug toe, naar eigen zeggen vanwege creatieve meningsverschillen. Het budget van 85 miljoen dollar was volgens hem niet toereikend. Een domper van jewelste voor Universal, dat op stel en sprong op zoek moest naar een andere regisseur. Uiteindelijk besloot men, nadat gesprekken met onder anderen Frank Darabont (The Shawshank Redemption) en James Mangold (Walk the Line) op niets waren uitgelopen, met Joe Johnston in zee te gaan. Nadat Johnston was aangetrokken, vroeg men David Self (Road to Perdition) om delen van het verhaal te herschrijven.

The Wolfman werd opgenomen op enkele pittoreske maar mystieke locaties in Groot-Brittannië. Kosten nog moeite werden gespaard om Benicio del Toro uit te dossen als de angstaanjagende Wolfman. Rick Baker verzorgde de make-up. Volgens hem was het vrij eenvoudig om de transformatie van Del Toro te bewerkstelligen: “Benicio del Toro practically is the Wolf Man already (…) so we only had to give him more hair and bigger teeth.” De fans van het origineel zullen wellicht niet blij zijn geweest met het nieuws van een zoveelste horrorklassieker die in een nieuw jasje wordt gegoten. Maar waarschijnlijk zullen ze niet teleurgesteld worden door The Wolfman. In de productie is enorm veel bloed, zweet, tranen en vooral geld gestopt en eerlijk is eerlijk; het ziet er allemaal veelbelovend uit. Ik ben benieuwd of er een volle maan zal zijn tijdens de première van de film…

*** The Wolfman trailer ***

***Related Posts***
23/03/2008: The Wolfman pics
31/01/2008: The Wolfman voor Joe Johnston
17/03/2006: Del Toro is The Wolfman

4 Comments

  1. Josh

    Enerzijds kijk ik hier wel naar uit maar ik hoop dat de cg-beelden niet zullen ontgoochelen als in Van Helsing en hebben ze Rick Baker zoveel mogelijk ingeschakeld voor de transformaties. Het begin van de trailer overtuigt, de laatste seconden iets minder. Anthony Hopkins ziet er wederom geweldig uit!
    Waarom duurt het zo lang alvorens deze film in de bios loopt. Halloween had een mooie periode kunnen zijn.

    Reply
  2. Phoenix

    trailer ziet er geweldig uit, niets te maken met die afschuwelijke Van Helsing. De effecten zien er knap uit. Trouwens komt de film pas volgend jaar uit dus veronderstel ik dat ze er nog op zitten te werken. Ben wel niet zeker over de muziek.

    Reply
  3. Mechior

    dit wordt een vet filmpje! American Werewolf in Londen is back for more :))

    Reply
  4. Miiki

    Dit ziet er veel beter uit dan wat ik had verwacht. Hopkins komt wel regelrecht uit Francis Ford Coppola’s Dracula. De wolfman ziet er in ieder geval voldoende schrikwekkend uit om ons de stuipen op het lijf te jagen. Thanks Rick Baker!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *