Elisabeth Shue in Piranha 3D van Alexandre Aja

Het is al een tijdje geleden dat we nog gehoord hebben van Elisabeth Shue, bekend van ondermeer Leaving Las Vegas (1995) en Hollow Man (2000). De actrice heeft in 2006 even wat rust genomen en speelde dan in een miserabele straight-to-dvd thriller First Born (2007). Ze speelde ook nog een klein rolletje van geen belang in de komedie Hamlet 2 (2008) waar ze uiteindelijk zichzelf speelde. Een terugkeer in de spotlights zat er tot dusver niet meteen in, maar misschien kan dit wel veranderen…hoewel.

Volgens recente berichten zou de actrice in aanmerking komen voor Piranha 3D (2010) van de Franse cineast Alexandre Aja (Mirrors, The Hills Have Eyes, Haute Tension), een remake op het boosaardige bloedfestijn uit 1978, een horrorparodie van Joe Dante op de cultklassieker Jaws (1975). De hoofdrol werd er gespeeld door gemuteerde piranha’s die door een gekke geleerde gekweekt werden als een biowapen voor gebruik in de Vietnam-oorlog. Maar per vergissing werden ze gedumpt in een plaatselijke rivier. Het was het cultfenomeen Roger Corman die deze prent produceerde en John Sayles verzorgde het script met happig verwijzende huiver en vermakelijke dialogen. Bij de slachtoffers zagen we ondermeer de scream-queen Barbara Steele.

Het verhaal van de remake speelt zich af in Lake Havasu, Arizona. Een lichte aardbeving zorgt ervoor dat de bodem van het meer zich opent en dat er honderden prehistorische piranha’s vrij gelaten worden. Actrice Elisabeth Shue gaat de plaatselijke politieofficier, Julie Forester spelen in deze film. Ze probeert het leven in het meer en haar familie te redden van de scherpe tanden van de zeer gevaarlijke visjes. Verder zien we ook Adam Scott als een duiker die helpt om de moordende killer-visjes op te sporen.

En zoals jullie kunnen zien wordt het ook een prent met 3D technologie. Het ruikt in ieder geval naar een goedkope truuk om de filmstudio toch de overtuigen van het potentieel succes, want laten we eerlijk zijn, het origineel trok eigenlijk op de ballen. Daarnaast spreken ze al 4 jaar over deze film en bleef het project in de koelkast. Aan de andere kant is Alexandre Aja één van de weinige Franse regisseurs die toch wel indruk heeft kunnen maken in Hollywood en piranha’s in 3D lijkt mij wel iets. Als er nu één film is die ik wil zien met deze technologie is het toch wel deze. Enkel spijtig dat Kinepolis zijn Imax-zaal heeft gesloten want dit had anders wel zo een spektakelfilm kunnen worden.

Toch wel een beetje jammer voor Elisabeth Shue die maar geen serieuze rollen krijgt aangeboden en vast blijft steken in horrorfilms van het derde knoopsgat. Ik begrijp echt niet dat een actrice die een Oscar-nominatie kreeg voor Leaving Las Vegas geen betere rollen kan vinden. Zij was trouwen de babysitter uit de jaren 80 waar iedereen verzot op was!

***Related Posts***
28/04/2010: Piranha 3-D met Double-D boezems
08/06/2005: Piranha’s remake op komst

2 Comments

  1. Mathias

    Voor zover ik het me nog goed voor de geest kan halen was die eerste Piranha vooral babes en tetten en hier en daar nog een bloeddorstige vis. Benieuwd of Shue het originele concept zal respecteren… 😮

    Reply
  2. govert

    was die niet van joe dante

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *