Je houdt het niet voor mogelijk maar er zit een Charlie’s Angels 3 aan te komen. De drie sexy supervrouwen op ultrahoge hakken – die met hun welgemikte karaté-kicks horden slechteriken één voor één kunnen uitschakelen zonder hierbij hun stralende tandpastasmile bij te verliezen – zouden wel eens kunnen terugkomen naar het witte doek. Deze adaptatie van de 70’ties series gaf de vrouwen een nieuw rolmodel en introduceerde girlpower met glamoureuze dames wiens grootste wapen hun verleidingskracht was, maar daarnaast ook wel heftig kon uitpakken met martial arts. Dat ze hun opdrachten nog steeds kregen van een man, daar viel niemand over.
Drew Barrymore, die in de vorige films de rol van Dylan Sanders vertolkte, zou haar deelname al bevestigd hebben. Ze zou hier trouwens al een tijdje hebben op gewacht, want met haar films scheert ze niet meteen hoge toppen. Het zijn de mensen van Coming Soon die de bekentenis van Drew uit de doeken doen:
“I’m so into it,” Barrymore said while promoting her new star-filled romantic comedy, He’s Just Not That Into You (2009). “Charlie’s Angels 3! It’s percolating up,” said Nancy Juvonen, Barrymore’s Flower Films producing partner. “It’s rising to the surface.” Barrymore added, “They’re hard movies to make, but they’re fun.”
Er zouden ook plannen zijn om een 4de engel aan het trio toe te voegen, bestaande uit Barrymore, Cameron Diaz en Lucy Liu. De actrices speelden in de films drie vervaarlijke dames die werken voor een privédetective. De films zijn gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren zeventig en tachtig. Er komt uiteraard ook een nieuwe villain, al was het maar om die vorige villain Demi Moore door te spoelen. Ze zullen trouwens ook moeten uitkijken naar een nieuwe (en derde) Bosley, want de laatste Bosley werd gespeeld door de overleden Bernie Mac.
De eerste twee films die geregisseerd werden door de rossige Engelse videoclipmaker McG (Terminator Salvation) brachten samen wereldwijd 523 miljoen dollar op. Dat is voor de studio ruim voldoende om een 3de film te motiveren, maar beide films hadden een +100 miljoen productiebudget, dus waren het nooit echt grote kaskrakers en trouwens ook geen goede films. Er zat meer humor in de filmversie vergeleken met de serie, maar deze grappen waren niet altijd even subtiel gebracht. Het resultaat was uiteindelijk een opgeblazen bioscoopversie van een vrij potsierlijke tv-serie uit de jaren 70 die vooral geschiedenis maakte door het weelderige kapsel van Farrah Fawcett, die nu wordt gekoesterd voor het hoge kitschgehalte. De tweede film, Charlie’s Angels: Full Throttle (2003) deed het zelfs een stuk minder goed in de States, en werd de grond in geboord door zowel het publiek als de journalisten. Het plezier werd hoofdzakelijk verknald door de spectaculair incompetente regisseur. Het flutverhaal die met haken en ogen aan elkaar hangt, helpt ook niet. De videoclipmaker dacht dat hij van deze vormloze brij toch nog een succesvolle film kon maken door lukraak uit te pakken met dender popmuziek. Ik zit dus niet te wachten op een derde film en twijfel er zelfs aan dat deze prent er ooit zal komen.