De engeltjes komen misschien terug voor Charlie’s Angels 3

Je houdt het niet voor mogelijk maar er zit een Charlie’s Angels 3 aan te komen. De drie sexy supervrouwen op ultrahoge hakken – die met hun welgemikte karaté-kicks horden slechteriken één voor één kunnen uitschakelen zonder hierbij hun stralende tandpastasmile bij te verliezen – zouden wel eens kunnen terugkomen naar het witte doek. Deze adaptatie van de 70’ties series gaf de vrouwen een nieuw rolmodel en introduceerde girlpower met glamoureuze dames wiens grootste wapen hun verleidingskracht was, maar daarnaast ook wel heftig kon uitpakken met martial arts. Dat ze hun opdrachten nog steeds kregen van een man, daar viel niemand over.

charlies_angels_2000_poster.jpg

Drew Barrymore, die in de vorige films de rol van Dylan Sanders vertolkte, zou haar deelname al bevestigd hebben. Ze zou hier trouwens al een tijdje hebben op gewacht, want met haar films scheert ze niet meteen hoge toppen. Het zijn de mensen van Coming Soon die de bekentenis van Drew uit de doeken doen:

“I’m so into it,” Barrymore said while promoting her new star-filled romantic comedy, He’s Just Not That Into You (2009). “Charlie’s Angels 3! It’s percolating up,” said Nancy Juvonen, Barrymore’s Flower Films producing partner. “It’s rising to the surface.” Barrymore added, “They’re hard movies to make, but they’re fun.”

Er zouden ook plannen zijn om een 4de engel aan het trio toe te voegen, bestaande uit Barrymore, Cameron Diaz en Lucy Liu. De actrices speelden in de films drie vervaarlijke dames die werken voor een privédetective. De films zijn gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren zeventig en tachtig. Er komt uiteraard ook een nieuwe villain, al was het maar om die vorige villain Demi Moore door te spoelen. Ze zullen trouwens ook moeten uitkijken naar een nieuwe (en derde) Bosley, want de laatste Bosley werd gespeeld door de overleden Bernie Mac.

De eerste twee films die geregisseerd werden door de rossige Engelse videoclipmaker McG (Terminator Salvation) brachten samen wereldwijd 523 miljoen dollar op. Dat is voor de studio ruim voldoende om een 3de film te motiveren, maar beide films hadden een +100 miljoen productiebudget, dus waren het nooit echt grote kaskrakers en trouwens ook geen goede films. Er zat meer humor in de filmversie vergeleken met de serie, maar deze grappen waren niet altijd even subtiel gebracht. Het resultaat was uiteindelijk een opgeblazen bioscoopversie van een vrij potsierlijke tv-serie uit de jaren 70 die vooral geschiedenis maakte door het weelderige kapsel van Farrah Fawcett, die nu wordt gekoesterd voor het hoge kitschgehalte. De tweede film, Charlie’s Angels: Full Throttle (2003) deed het zelfs een stuk minder goed in de States, en werd de grond in geboord door zowel het publiek als de journalisten. Het plezier werd hoofdzakelijk verknald door de spectaculair incompetente regisseur. Het flutverhaal die met haken en ogen aan elkaar hangt, helpt ook niet. De videoclipmaker dacht dat hij van deze vormloze brij toch nog een succesvolle film kon maken door lukraak uit te pakken met dender popmuziek. Ik zit dus niet te wachten op een derde film en twijfel er zelfs aan dat deze prent er ooit zal komen.

14 Comments

 1. Micha

  Jackie Chan als Bosley ! Na een blanke en een zwarte is het misschien tijd voor een Aziaat 🙂 Toch spijtig dat Bill Murray het is afgetrapt want die vind ik altijd wel goed.

  Reply
 2. Mathias

  En wie weet laat McG de franchise los , nu dat hij zijn tanden heeft gezet in een nieuwe terminator golf (met na Terminator 4 ook een Terminator 5) ; en wordt de derde misschien de betere van de drie .

  Reply
 3. Preacher

  De foto laat dan toch in ieder geval veel aan de fantasie over…

  Reply
 4. Philou

  De films zelf hadden niet veel om het lijf (net als de dames op bepaalde momenten). Maar het was wel mooi in beeld gebracht en de soundtrack was ook best cool.

  Het is door deze films dat ik Cameron Diaz een leuke meid ben beginnen vinden. Want geef nu toe,… de soul train scene in deel 1 en de mechanische stier scene in deel 2 zijn toch mega schattig!

  Om dan nog maar te zwijgen over mevrouw Liu als lesgeefster/dominatrix! Goddelijk!

  Enkel Drew Barrymore zegt me weinig of niets.

  Als ik dus goede films wil zien kijk ik wel naar wat anders. Maar als ik een avondje kijkplezier met m’n verstand op nul wil (en misschien een paar glaasjes op), dan mogen de Angels altijd langskomen op m’n scherm (en in het echt ook wel hoor).

  Reply
 5. Accu

  de eerste film vond ik nog grappig, de tweede was gewoon ronduit slecht. Ik kijk hier dus echt niet naar uit, ook al is de foto uitnodigend :/

  Reply
 6. Dexter

  Ik vond de eerste wel ok en de film neemt zichzelf niet al te serieus. Het is onversneden entertainment en daar kan ik wel van smullen. De vraag is, moet deze film niet straight-to-dvd?

  Reply
 7. niek

  in de 2 film werd max (de gast die ze moesten beschermen) bosley gemaakt dus ze moeten hem neemen

  Reply
 8. iemand

  Ik hoop Egt dat er een nog een film komt. De eerste vond ik wel leuk, en de tweede was helemaal super dus hoe cool moet de 3de dan wel niet zijn!!!!

  Reply
 9. alyson

  kan iemand me uitlegen wat er zo slecht was aan de 2 de deel
  ik vond het gewoon een hele goede film

  Reply
 10. Aless

  @Alyson: Waar te beginnen…? De film slaat nergens op. Het is een aaneenschakeling van leuke momenten zonder enige samenhang. De karakters zijn dwaas en oninteressant (vooral dan Demi Moore) Het haalt zelfs het niveau niet van een chick flick want er zit geen enkele geloofwaardige relatie in. Wat betreft de actie is het een mager beestje en zit je te staren naar blu-key scenes op afschuwelijke pop-muziek en de humor is beneden alle peil. Het is overkill van de eerste tot de laatste minuut en voor mij moeten ze zeker geen derde film maken, of toch niet met dezelfde intentie.

  Reply
 11. anne

  er zou zeker een 3e deel moeten komen ook nog een 4e 5e 6e 7e enz enz enz….

  Reply
 12. Anastasia

  In 2001/2/3 gingen mensen echt niet zo vaak naar de film dan als nu, dus als ze nou van de 3de een mooie deel maken, zal dat zeker hoog komen.
  Ik zou zeggen, kom maar op! 😛

  Reply
 13. Marcel

  Oh dat is goed nieuws dat er een nieuwe versie komt! Maar wacht eens effe, wanneer zou ie dan komen… Tis nu alweer 2013?!

  Reply
 14. charlotte

  @Marcel: Moet je teleurstellen, het project is naar de prullenmand verwezen. Misschien komt er wel een reboot in 2018 of zo…?

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *