Site icon De FilmBlog

Under Siege 3 volgens Steven Seagal

Een goede actie-acteur heeft een goede (actie-)regisseur nodig, anders wordt het niets. Kijk maar naar het parcours van Jean-Claude Van Damme. Mocht hij zich hebben geassocieerd met betere regisseurs, dan zou hij één van de grootste actiesterren geweest zijn uit Hollywood. En ditzelfde kan misschien gezegd worden van Steven Seagal. De man stapelt de ene tv-film na de andere op en geen enkele is het bekijken waard. De laatste film die na 26 flops nog een beetje door de beugel kon was Under Siege (1992) van Andrew Davis, en dat is ondertussen al 16 jaar geleden. En als we Movie Web mogen geloven zou er nu een Under Siege 3 in voorbereiding zijn.

“There are offers and we’re looking at them,” Seagal said. Apparently, he has some ideas about where the film should go as well.

“I personally want it to be something more modern,” said Seagal. “In other words, I wouldn’t mind if it was about something more mystical or…maybe extraterrestrial in nature. Some real government top secrets instead of just the typical.”

Er is nog geen regisseur bekend, maar indien er weer zo’n nitwit tv-regisseur komt opdraven weet ik meteen waar deze film zal eindigen. In ieder geval maakt het mij niet veel uit of Steven Seagal moet vechten tegen schurken of aliens, zolang hij maar genoeg hand-to-hand combat laat zien in plaats van vervelende vuurgevechten. Daarnaast moet Seagal serieus wat kilootjes vermageren, want in de laatste films die ik van hem zag was de acteur niet fit genoeg om rond te lopen, en voor een actiester is dat toch een beetje van een probleem.

Of zijn nichtje Sarah Ryback uit Under Siege 2: Dark Territory (1995), gespeeld door de niet onaardige Katherine Heigl (Grey’s Anatomy), zal terugkeren en of de film effectief zal volgen op de vorige gebeurtenissen, is nog niet duidelijk.

De 62-jarige Sylvester Stallone heeft ons onlangs met de neus op de feiten gedrukt dat je nooit te oud bent om in de huid te kruipen van een actieheld, en dat zou zeker het geval moeten zijn voor de 57-jarige Seagal. Ik ben in ieder geval wel benieuwd, hoewel ik weinig illusies koester. Wat denken jullie trouwens over het idee om Casey Ryback te zien vechten met aliens?

Exit mobile version