Site icon De FilmBlog

Halloween 2 zonder Rob Zombie?

Er zit een Halloween-sequel aan te komen ZONDER Rob Zombie. Halloween (2007) bracht slechts 58 miljoen dollars binnen tijdens zijn bioscoop-release in de States, maar had wel een bescheiden productiebudget van 20 miljoen.

Het was geen slechte film, maar de film had veel problemen, en in het bijzonder de uitwerking van Michael Myers. Het camerawerk moest de boel opfleuren, maar als de scène niet werkt zal het veelvuldig gebruik van close-ups en lange lenzen de boel niet kunnen redden. Het zag er eng uit, maar echt gruwelijk was de Halloween remake nooit, daar waar de John Carpenter versie ons met een lege kamerruimte kon doen laten rillen. Je zou in principe de twee films niet mogen vergelijken, maar deze prent had in ieder geval dezelfde titel. Het is FilmJunk die met het nieuws komt:



© Dimension Films

French filmmakers Alexandre Bustillo and Julien Maury were previously attached to direct the Hellraiser remake, but once they dropped out of that project, there were rumours that they had entered talks to do the Halloween sequel. It seems that this is now pretty much confirmed. The duo had this to say about the project:

“It’s a proposition we couldn’t refuse… Our vision will be done with utmost respect, with a continuity of [Zombie’s] work but also a real evolution of the world he set in place.”

Franse cineasten die horrorfilms maken zijn in trek. Als jullie twijfelen aan hun competentie stel ik voor dat jullie even de trailer bekijken van Martyrs (2008) van Pascal Laugier of de trailer van Frontière(s) (2007) van Xavier Gens. Het Franse duo heeft eerder À l’intérieur (2007) gemaakt en heeft hiermee veel stof doen opwaaien. Bekijk hier de bloederige trailer van de film met Béatrice Dalle en Alysson Paradis.

Toch vind ik het begrijpbaar dat Zombie zou gepasseerd worden voor deze sequel. Hij heeft misschien de verdienste de franchise nieuw leven te hebben ingeblazen, maar de film was allesbehalve bevredigend. In tegenstelling tot veel mensen vind ik hem een bangelijk en efficiënt regisseur. Halloween was misschien een opdrachtfilm, maar ik ben er zeker van dat hij een betere film had kunnen afleveren. Momenteel is hij bezig met Tyrannosaurus Rex (2009), waarin wederom zijn vrouw Sheri Moon van de partij is.

Wie van jullie heeft de Halloween remake gezien en wat vinden jullie van de plannen voor de sequel?

***Related Posts***
25/04/2009: H2: Halloween 2 teaser trailer
11/06/2007: Nieuwe Halloween poster
22/04/2007: The Devil’s Rejects special 2 disc dvd
09/04/2007: Halloween trailer
13/03/2007: Halloween remake behoudt originele muziek
21/06/2006: Halloween remake door Rob Zombie
18/03/2006: The Devils Reject’s review
12/02/2006: Freddy vs. Jason vs. Michael Myers
11/10/2005: Horror Top 10
31/07/2005: The Devil’s Rejects trailer

Exit mobile version