Halloween 2 zonder Rob Zombie?

Er zit een Halloween-sequel aan te komen ZONDER Rob Zombie. Halloween (2007) bracht slechts 58 miljoen dollars binnen tijdens zijn bioscoop-release in de States, maar had wel een bescheiden productiebudget van 20 miljoen.

Het was geen slechte film, maar de film had veel problemen, en in het bijzonder de uitwerking van Michael Myers. Het camerawerk moest de boel opfleuren, maar als de scène niet werkt zal het veelvuldig gebruik van close-ups en lange lenzen de boel niet kunnen redden. Het zag er eng uit, maar echt gruwelijk was de Halloween remake nooit, daar waar de John Carpenter versie ons met een lege kamerruimte kon doen laten rillen. Je zou in principe de twee films niet mogen vergelijken, maar deze prent had in ieder geval dezelfde titel. Het is FilmJunk die met het nieuws komt:

Michael Myers pic

© Dimension Films

French filmmakers Alexandre Bustillo and Julien Maury were previously attached to direct the Hellraiser remake, but once they dropped out of that project, there were rumours that they had entered talks to do the Halloween sequel. It seems that this is now pretty much confirmed. The duo had this to say about the project:

“It’s a proposition we couldn’t refuse… Our vision will be done with utmost respect, with a continuity of [Zombie’s] work but also a real evolution of the world he set in place.”

Franse cineasten die horrorfilms maken zijn in trek. Als jullie twijfelen aan hun competentie stel ik voor dat jullie even de trailer bekijken van Martyrs (2008) van Pascal Laugier of de trailer van Frontière(s) (2007) van Xavier Gens. Het Franse duo heeft eerder À l’intérieur (2007) gemaakt en heeft hiermee veel stof doen opwaaien. Bekijk hier de bloederige trailer van de film met Béatrice Dalle en Alysson Paradis.

frontiers 150 martyrs 150

Toch vind ik het begrijpbaar dat Zombie zou gepasseerd worden voor deze sequel. Hij heeft misschien de verdienste de franchise nieuw leven te hebben ingeblazen, maar de film was allesbehalve bevredigend. In tegenstelling tot veel mensen vind ik hem een bangelijk en efficiënt regisseur. Halloween was misschien een opdrachtfilm, maar ik ben er zeker van dat hij een betere film had kunnen afleveren. Momenteel is hij bezig met Tyrannosaurus Rex (2009), waarin wederom zijn vrouw Sheri Moon van de partij is.

Wie van jullie heeft de Halloween remake gezien en wat vinden jullie van de plannen voor de sequel?

***Related Posts***
25/04/2009: H2: Halloween 2 teaser trailer
11/06/2007: Nieuwe Halloween poster
22/04/2007: The Devil’s Rejects special 2 disc dvd
09/04/2007: Halloween trailer
13/03/2007: Halloween remake behoudt originele muziek
21/06/2006: Halloween remake door Rob Zombie
18/03/2006: The Devils Reject’s review
12/02/2006: Freddy vs. Jason vs. Michael Myers
11/10/2005: Horror Top 10
31/07/2005: The Devil’s Rejects trailer

7 Comments

 1. Stanley

  Ik heb hem op dvd gekocht bij Free Record shop. Een erg angstaanjagende remake! Eerst had ik er niet zo heel veel van verwacht. Als fan van de Halloween reeks zat ik toch met enige scepticisme de film gevolg, maar Rob Zombie heeft echt wel een hommage gemaakt – met gelijkaardige shots en muziek, maar zeker ook heel wat Zombie-shock material. Dus ik kon mijn geluk niet op. Rob Zombie heeft een bangelijke versie gemaakt van Michael Myers en ik vindt zijn horrorstijl ook heel actueel.

  Rob Zombie heeft met deze film bewezen dat hij het regisseren nog lang niet is verleerd. Halloween is dan ook een kleine uitblinker in de Halloween reeks. Vind ik dus wel spijtig dat hij de sequel niet mag/kan/wil maken.

  Reply
 2. Nohands

  Het was een overbodige remake! De oude versie was ok, maar deze remake is gewoon belachelijk. De bedoeling was om voor meer diepgang te zorgen, maar daar heb ik niets van gemerkt. De film voegt niets nieuws toe, buiten misschien wat prequel-scènes met een slecht acterende dikkerd die plots uitgroeit tot een 2m10 giant. Nu vond ik die Tyler Mane best wel een leuke Michael Myers casting.

  Reply
 3. Dale Cooper

  Ik heb zowel de workprint versie gezien als de ‘gewone’. En je kunt duidelijk zien dat Zombie Myers meer karakter gaf in de eerste versie, dit was tegen de zin in van de studiobonzen dus hebben ze heb veel ‘dommer’ gemaakt in de uiteindelijke versie. Ik zou iedereen aanraden de workprint versie eens te bekijken.

  Reply
 4. C-man

  zal misschien nog wel uitkomen op dvd. Ben benieuwd.
  Ik vond de bioscoopversie nog zo slecht niet. Het meest jammere vond ik nog wel het licht. Dat was er namelijk NIET. Vele scènes waren gwoon zo donker dat je bijna geen idee had wat je nou eigenlijk zou moeten zien.

  Reply
 5. Mike's Webs

  zelfs remakes krijgen sequels tegenwoordig… Creatieve armoede aan de top.

  Reply
 6. daniel

  ik heb hem ook gezien en vond hem kei goed.vergelekken met die andere oke ga mij niet horren zegen dat ze niet goed warren zeker de eerstre maar nu om terug te komen op deze vond ik meiers wel heel griezel ei was geen katje wel de andere ook zo niet maar deze was gewoon goed en de fans van vrouwlijk scoon kregen ook nog wat.sori de genne die ik minder vond was toen jami al ouwder was en zelf een zoon had.nee ik vond gewoon 100prosent horror.

  Reply
 7. hallo

  Heey,
  Ik vond de remake echt vet, alleen mr myers gaat op het laatst nogal dood en ik weet niet hoe ze die ooit nog leven in gaan blazen terwijl zijn kop er af ligt.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *