Site icon De FilmBlog

Darren Aronofsky en Brad Pitt werken aan The Fighter

Het ziet er naar uit dat regisseur Darren Aronofsky (Pi, Requiem for a Dream) en Brad Pitt dan toch zullen samenwerken. Dit had eerder al kunnen gebeuren met The Fountain (2006), maar de acteur verliet het project door de welbekende – en waarschijnlijk niet geheel onterechte – creatieve meningsverschillen. Pitt en Kate Blanchett gingen dan maar samenwerken in Babel (2006) en Aronofsky bracht Hugh Jackman en Rachel Weisz op de voorgrond. Maar vandaag werd bekend dat Pitt interesse heeft om op te duiken in Aronofsky’s volgende film: The Fighter (2009).

Het drama vertelt het verhaal over de bokser ‘Irish’ Micky Ward, die met behulp van zijn halfbroer Dicky wereldkampioen lichtgewicht werd. Mark Wahlberg werd al gecast voor de hoofdrol, Pitt is in gesprek voor de rol van Dicky, die ooit zelf bokser was maar op het verkeerde pad raakte en uiteindelijk in de gevangenis belandde. Daar besloot hij het roer om te gooien en zijn broer te helpen met zijn tocht naar succes. En de cast wordt nog aangedikt met de komst van Matt Damon, die eigenlijk eerst de rol van Dicky had moeten spelen.

This smells Hollywood to me. Enerzijds vind ik dit toch wel spijtig gezien de regisseur eigenlijk veel beter alternatieve films kan maken in plaats van opgeblazen Hollywoodfilms. Heel zelden kan een regisseur beide formats aan en sommige regisseur blijven zelfs een levenlang werken in een format die ze nooit meester zullen zijn. Denk dan maar aan Joel Schumacher, een desalnietemin talentvol regisseur die maar niet tot besef komt dat hij best Hollywood laat voor wat het is en wat “authentiek” drama kan regisseren in stijl van Tigerland (2000). Maar goed, laten we zien of Aronofsky ondertussen iets heeft geleerd uit zijn vorige prent.

Het blijft echter een feit dat zowel Damon als Pitt over het algemeen in knappe films opduiken. De mannen zijn niet enkel gezegend met een goede fysiek, een charismatische uitstraling en acteertalent, maar ze maken ook voortreffelijke keuzes. Het scenario voor de film werd geschreven door Paul Attanasio (Quiz Show, Donnie Brasco, The Sum of All Fears, The Good German) en Lewis Colick (Domestic Disturbance, Ladder 49). Benieuwd naar de eerste trailer.

Exit mobile version