Darren Aronofsky en Brad Pitt werken aan The Fighter

Het ziet er naar uit dat regisseur Darren Aronofsky (Pi, Requiem for a Dream) en Brad Pitt dan toch zullen samenwerken. Dit had eerder al kunnen gebeuren met The Fountain (2006), maar de acteur verliet het project door de welbekende – en waarschijnlijk niet geheel onterechte – creatieve meningsverschillen. Pitt en Kate Blanchett gingen dan maar samenwerken in Babel (2006) en Aronofsky bracht Hugh Jackman en Rachel Weisz op de voorgrond. Maar vandaag werd bekend dat Pitt interesse heeft om op te duiken in Aronofsky’s volgende film: The Fighter (2009).

Het drama vertelt het verhaal over de bokser ‘Irish’ Micky Ward, die met behulp van zijn halfbroer Dicky wereldkampioen lichtgewicht werd. Mark Wahlberg werd al gecast voor de hoofdrol, Pitt is in gesprek voor de rol van Dicky, die ooit zelf bokser was maar op het verkeerde pad raakte en uiteindelijk in de gevangenis belandde. Daar besloot hij het roer om te gooien en zijn broer te helpen met zijn tocht naar succes. En de cast wordt nog aangedikt met de komst van Matt Damon, die eigenlijk eerst de rol van Dicky had moeten spelen.

This smells Hollywood to me. Enerzijds vind ik dit toch wel spijtig gezien de regisseur eigenlijk veel beter alternatieve films kan maken in plaats van opgeblazen Hollywoodfilms. Heel zelden kan een regisseur beide formats aan en sommige regisseur blijven zelfs een levenlang werken in een format die ze nooit meester zullen zijn. Denk dan maar aan Joel Schumacher, een desalnietemin talentvol regisseur die maar niet tot besef komt dat hij best Hollywood laat voor wat het is en wat “authentiek” drama kan regisseren in stijl van Tigerland (2000). Maar goed, laten we zien of Aronofsky ondertussen iets heeft geleerd uit zijn vorige prent.

Het blijft echter een feit dat zowel Damon als Pitt over het algemeen in knappe films opduiken. De mannen zijn niet enkel gezegend met een goede fysiek, een charismatische uitstraling en acteertalent, maar ze maken ook voortreffelijke keuzes. Het scenario voor de film werd geschreven door Paul Attanasio (Quiz Show, Donnie Brasco, The Sum of All Fears, The Good German) en Lewis Colick (Domestic Disturbance, Ladder 49). Benieuwd naar de eerste trailer.

4 Comments

 1. Kris Engelen

  Niet gezegd dat dit een typische Hollywood film wordt; Pitt heeft eerder al bewezen in films als 12 Monkeys dat hij niet vies is van de “andere” film. Aronofsky is sowieso capabel om af te wijken van het mainstream gedachtengoed (Pi, Requiem for a Dream). Laat ons het beste hopen 😉

  Reply
 2. Timothy

  Valt me op dat je vrij negatief bent over The Fountain, terwijl ik uit de regels opmaak dat je hem nog niet gezien hebt? Toch maar eens doen misschien. Voor mij was het een grote verrassing na alle negatieve commentaar en ik durf het zelfs één van de beste films van 2006 te noemen. Maar je moet er een beetje voor open staan.

  Reply
 3. dave

  @Kris: Ik zei dat het “rook” naar Hollywood. Dit is van het gehalte van: ‘mijn eerste indruk is’. Als dit al zou voorbarig zijn wat ik vertel, dan zouden alle indrukken dat zijn. En dit is nu net wat mensen op deze blog komen lezen en commentaar op geven. Ik zeg niet dat ik gelijk heb, maar dat is dan weer het leuke aan discussies, en een speciale eigenschap van filmblogs. Wat betreft de uiteindelijk argumentatie van de keuze van films van Brad Pitt, daar ga ik volmondig mee akkoord, hoewel ik misschien eerder ‘Babel’ als voorbeeld had genomen dan ’12 Monkeys’ die wel degelijk Hollywood is. 😉
  @Timothy: uit welke regels heb je dit kunnen uitmaken, want heb de film zelfs 2 maal gezien (een keer met een iets slecht beeld op pc en één keer om de film toch nog een kans te geven, in de bios) De link van de Fountain verwijst naar een postje uit 2006, maar toen was de film bij ons nog niet uit. En ja, ik vond de film veel te pompeus voor wat het maar te vertellen had en heeft mijn appreciatie voor 2001 van Kubrick nog doen laten toenemen. The fountain was een poging om een auteursfilm te verkopen als mainstream en voor mij werkte het niet. Ik had zoiets van, wat is het NUT van al die effectjes op het einde van de rit? Mij in slaap wiegen. Als dat de doelstelling was, dan is hij daar goed in geslaagd. Ik had veel meer verwacht van iemand die ons Pi en Requiem bezorgde.

  Reply
 4. Arjen

  Spijtig dat Pitt niet de hoofdrol speelt. Als bokser was ie schitterend in Fight Club en Snatch.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *