Site icon De FilmBlog

Army of the Dead van Zack Snyder

Na het wereldwijde succes van de remake van Dawn of the Dead komt Zack Snyder, de regisseur die onlangs de schitterende 300 (2007) van Frank Miller verfilmde, nu met een sequel. Volgens Variety heeft hij al een scenario geschreven voor de nieuwe zombie-action-horror-flick met de geslaagde titel Army of the Dead. Hij zal deze prent samen met zijn vrouw produceren met hun eigen bedrijf Cruel & Unusual Films, voor de Warner Bros.

Snyders heeft ondertussen wat ervaring met het verfilmen van een “leger” en bloederige actie, dat deze film uiteindelijk op zijn lijf staat geschreven. Volgens de eerste berichten zou hij zelfs van plan zijn om dezelfde epische kwaliteiten van 300 toe te passen op deze sequel. Het is wel nog niet helemaal duidelijk of hij de film ook effectief zal regisseren (maar hoogstwaarschijnlijk wel). In ieder geval is zijn eerstvolgende prent de science-fiction thriller Watchmen (2009).



Dawn of the Dead © 2004 Strike Entertainment

Army of the Dead speelt zich af in een nabije toekomst en vertelt het verhaal over een vader die zijn dochter uit een gebied in Las Vegas wil redden, omdat dit in quarantaine is gesteld vanwege de dreiging van zombies. Het plot doet me toch een beetje denken aan dat van Resident Evil: Extinction (2007). Maar als Snyder er een 300 touch wil aan geven ben ik wel benieuwd. “I feel there hasn’t been a zombie movie on the scale that we want to do it”, volgens de regisseur. Laat maar komen.

Exit mobile version