Site icon De FilmBlog

28 Weeks Later … trailer

Sweet! De eerste trailer van de sequel op Danny Boyle’s zombiefilm 28 Days Later (2002) is uit. De apocalyps ontrolt zich opnieuw zes maanden na de eerste aanval van het rage virus. Iedereen die in het origineel besmet was is uitgeroeid door het Amerikaanse leger en nu kunnen de niet geïnfecteerde mensen 28 Weeks Later … (2007) weer beginnen met het opbouwen van hun land en het oppakken van hun leven.

Korte inhoud: Hoewel Don (Robert Carlyle) zijn vrouw aan het virus heeft verloren, wordt hij in Londen wel herenigd met zijn twee kinderen. Er sluimert echter iets. Één van drie draagt een groot geheim met zich mee. Het virus is namelijk nog niet dood. En slaat dit keer harder toe dan iemand had kunnen verwachten. Als een drager van het virus Londen betreedt, verspreidt hij zonder dat hij het weet het virus. De hel breekt opnieuw los.

Ik had in het begin lage verwachtingen bij deze sequel, gezien de regie niet meer in handen is van Danny Boyle, en hij enkel de productie op zich neemt. Maar de film wordt geregisseerd door de Spaanse regisseur Juan Carlos Fresnadillo die eerder de bijzonder knappe Intacto (2001) maakte. De trailer heeft niet meer die grauwe DV-look, maar wel gefilmd op Super 35mm (vooralsnog de beste filmdrager). Ik heb toch een déjà-vu gevoel, maar ik gun hem het voordeel van de twijfel. De film heeft bij ons nog geen release-datum maar verwacht wordt dat de prent in september bij ons zal uitkomen.

Exit mobile version