Site icon De FilmBlog

INLAND EMPIRE, de nieuwe David Lynch

Vandaag komt INLAND EMPIRE (2006) uit (geschreven met hoofdletters dus), de nieuwe David Lynch. Allen daarheen zou ik zo zeggen! Trek u niet teveel aan van wat de vaak slechte kritieken ook mogen vertellen. Want ja, ze zijn niet echt mals voor de meester: pretentieus, onbegrijpelijk, vervelend,…

Wat je moet weten over deze film is dat Lynch er lange tijd aan heeft gewerkt en ook de film zelf heeft uitgebracht (noodgedwongen of juist berekend, ik laat het in het midden), en we ons dus mogen verwachten aan een uiterst persoonlijke film. Alles werd gedraaid op handheld video, en dat zorgt meteen ook voor een zekere directheid. Of het een meesterwerk is of niet, maak je best zelf uit. Waar je zeker kan van zijn is dat het Lynch-vintage zal worden.

Korte inhoud: Nikki Grace (Laura Dern) en Devon Berk (Justin Theroux) worden gevraagd om de hoofdrollen te spelen in de nieuwste film van regisseur Kingsley Stewart’s (Jeremy Irons), On High in Blue Tomorrows. Al gauw raakt Nikki in de problemen wanneer ze wel erg diep in haar rol opgaat en haar dagelijks leven begint te verwarren met het leven dat haar personage leeft. Hier is de trailer.

De film On High in Blue Tomorrows was al eerder in productie, maar is nooit afgewerkt omdat de toenmalige hoofdrolspelers vermoord zijn. Er lijkt al met al een vloek op de film te rusten. Dit vormt genoeg aanleiding tot een vervreemdende film zoals enkel Lynch die kan maken. We hebben in ieder geval lang moeten wachten op een nieuwe film. Zijn laatste langspeelfilm was Mulholland Dr. van 2001. INLAND EMPIRE verwijst naar een gebied ten oosten van Los Angeles County en is opnieuw een film over filmmaken. Het wordt in ieder geval een film die je zal wegspuwen of verzot op zijn tot en met de laatste minuut van de film.

Exit mobile version