Site icon De FilmBlog

Dreamgirls met Eddie Murphy en Beyoncé Knowles

Ik sta niet echt te trappelen voor een musical. Het is het genre wat ik het minst graag zie. En nochtans heeft dit weinig te maken met muziek en zang in film, want ik stoor me er niet aan bij animatiefilms. Waarschijnlijk heeft het wel iets te maken met het vaak weinig interessante en zeemzoeterige verhaal, ontsiert met overdreven en slecht acteerwerk. Maar Dreamgirls (2006) van de talentvolle regisseur Bill Condon (Kinsey, Gods and Monsters), een spetterende musical met een cast die sterren bevat als R&B-zangeres Beyoncé Knowles, Oscarwinnaar Jamie Foxx en veteranen Danny Glover en Eddie Murphy kan misschien wel mijn belangstelling wekken. Tel daarbij een doortimmerd verhaal over de opkomst en vooral de ondergang van een fictief zangtrio The Dreamettes en een degelijke kandidaat voor de Oscaruitreiking van dit jaar is geboren.

Korte inhoud: Effie White (Jennifer Hudson), Deena Jones (Beyoncé), en Lorrell Robinson (Anika Noni Rose), drie vriendinnen uit Chicago, vormen samen het zangtrio The Dreamettes. Samen met hun ‘songwriter’ en Effie’s broer, C.C. White (Keith Robinson), reizen ze naar New York om mee te doen aan een talentenjacht in het Apollo Theatre. Ondanks dat ze dit verliezen blijkt de ambitieuze manager Curtis Taylor, Jr. (Jamie Foxx) wel in hen geïnteresseerd. Curtis maakt van The Dreamettes een beroemd trio in de ‘pop music scene’. Lead zangeres Effie wordt vervangen door de aantrekkelijkere Deena en uiteindelijk ook uit het trio gezet. The Dreamettes worden dan The Dreams, met een lichter geluid en een chique look en ze worden wereldberoemd. Maar het geld en de faam brengen hen echter niet alleen maar geluk.

De film is gebaseerd op een succesvolle Broadway-musical en betekent voor Beyoncé de grote doorbraak als een serieuze actrice. Gek genoeg moet dit voor veteraan Eddie Murphy ook een omwenteling betekenen in zijn carrière. Na de film zouden we hem dan toch weer zien als het vertrouwde personage van Axel Foley in Bevely Hills Cop IV. Maar Murphy heeft ook nog een pak andere projecten op hem wachten. Zo mag hij met ‘mijn’ ruimteschip vliegen in Starship Dave (2008) en een Rush Hour-achtig project in regie van Brett Ratner. Eddie speelt in Dreamgirls de doorgewinterde soulzanger Jimmy Early die een verhouding begint met één van The Dreamettes. Murphy maakt een grote kans om komend jaar genomineerd te worden voor een Oscar, en zelfs een grote kanshebber (samen met Martin Scorsese voor beste regie voor The Departed) op het beedlje. Dreamgirs komt bij ons uit op 28 februari 2007.

Exit mobile version