Dreamgirls met Eddie Murphy en Beyoncé Knowles

Ik sta niet echt te trappelen voor een musical. Het is het genre wat ik het minst graag zie. En nochtans heeft dit weinig te maken met muziek en zang in film, want ik stoor me er niet aan bij animatiefilms. Waarschijnlijk heeft het wel iets te maken met het vaak weinig interessante en zeemzoeterige verhaal, ontsiert met overdreven en slecht acteerwerk. Maar Dreamgirls (2006) van de talentvolle regisseur Bill Condon (Kinsey, Gods and Monsters), een spetterende musical met een cast die sterren bevat als R&B-zangeres Beyoncé Knowles, Oscarwinnaar Jamie Foxx en veteranen Danny Glover en Eddie Murphy kan misschien wel mijn belangstelling wekken. Tel daarbij een doortimmerd verhaal over de opkomst en vooral de ondergang van een fictief zangtrio The Dreamettes en een degelijke kandidaat voor de Oscaruitreiking van dit jaar is geboren.

Korte inhoud: Effie White (Jennifer Hudson), Deena Jones (Beyoncé), en Lorrell Robinson (Anika Noni Rose), drie vriendinnen uit Chicago, vormen samen het zangtrio The Dreamettes. Samen met hun ‘songwriter’ en Effie’s broer, C.C. White (Keith Robinson), reizen ze naar New York om mee te doen aan een talentenjacht in het Apollo Theatre. Ondanks dat ze dit verliezen blijkt de ambitieuze manager Curtis Taylor, Jr. (Jamie Foxx) wel in hen geïnteresseerd. Curtis maakt van The Dreamettes een beroemd trio in de ‘pop music scene’. Lead zangeres Effie wordt vervangen door de aantrekkelijkere Deena en uiteindelijk ook uit het trio gezet. The Dreamettes worden dan The Dreams, met een lichter geluid en een chique look en ze worden wereldberoemd. Maar het geld en de faam brengen hen echter niet alleen maar geluk.

Dreamgirls trailer

De film is gebaseerd op een succesvolle Broadway-musical en betekent voor Beyoncé de grote doorbraak als een serieuze actrice. Gek genoeg moet dit voor veteraan Eddie Murphy ook een omwenteling betekenen in zijn carrière. Na de film zouden we hem dan toch weer zien als het vertrouwde personage van Axel Foley in Bevely Hills Cop IV. Maar Murphy heeft ook nog een pak andere projecten op hem wachten. Zo mag hij met ‘mijn’ ruimteschip vliegen in Starship Dave (2008) en een Rush Hour-achtig project in regie van Brett Ratner. Eddie speelt in Dreamgirls de doorgewinterde soulzanger Jimmy Early die een verhouding begint met één van The Dreamettes. Murphy maakt een grote kans om komend jaar genomineerd te worden voor een Oscar, en zelfs een grote kanshebber (samen met Martin Scorsese voor beste regie voor The Departed) op het beedlje. Dreamgirs komt bij ons uit op 28 februari 2007.

3 Comments

 1. Miiki

  ruikt een beetje naar Chicago, maar dan met een betere cast. Dat Beyoncé trouwens een Golden Globe nominatie op zak heeft is ook even schrikken. Het zou wel tof zijn moest Eddie Murphy zijn eerste award nominatie krijgen bij de oscars. Wanneer krijgen we die trouwens?

  Reply
 2. MovieWorld

  De sequels van Harry Potter worden inderdaad veel beter…Toen ik Harry Potter and the sorcerer’s Stone moest gaan bekijken met mijn klas toen de film uitkwam dacht ik van “Oh nee dit meen je niet moet ik nu echt naar Harry Potter gaan zien,” maar ik had toen ongelijk hoor…En nu na het bekijken van de sequels zag ik de films steeds in stijgende lijn gaan…Nogal opmerkelijk vind ik, de meeste sequels zijn meestal slecht, maar er zitten toch ook een aantal uitzonderingen bij hoor…

  Jah dat mijn blog veel te lang is dat weet ik ook wel hoor…Maar het probleem is wanneer ik bijvoorbeeld enkel de berichten van de week toon i.p.v. die van de maand zoals nu het geval is, dan krijg je wel een zeer lege ruimte tussenin je twee kolommen en dat vind ik niet bepaald prachtig…Oke ik geef toe het zal veel bijdragen tot het versnellen van mijn blogje maar toch…Ik heb niet echt veel zin om veel te verwijderen van datgene dat zich in de kolommen van mijn blog bevindt dusjah…

  Je maakt dus alles zelf, maar dan vraag ik me toch af welk programma je daarvoor gebruikt…Of hoe maak je zo’n banner zoals op jouw blog dan precies?

  Ik wens je fijne feestdagen toe en ik zal binnenkort eens zien of ik mijn blog niet wat kan inkorten en versnellen 🙂 Maar eerst de komende weekjes met mijn examens in het hoofd zitten…

  Reply
 3. dave

  @miiki: 23 januari 2007 worden de genomineerder bekend en 25 februari is er uitreiking van de beeldjes.
  @MW: Het zijn uiteraard uw vrije ruimtes die vééél te lang is, enfin, dat is mijn mening. Maar je kan het natuurlijk zo aanhouden of de rij nog verdriedubbelen. Je moet gewoon beseffen dat bezoekers geïnteresseerd zijn in de eerste 2 à 3 posts, al wat eronder valt wordt quasie niet meer bekeken. Je moet maar eens een poll maken en de mening van de bezoeker te vragen in deze. 😉 Trouwens, succes met de examens (wat studeer je?)

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *