Gezien de populariteit van de +18 Skynetblogjes bij Award-shows, heb ik meteen een flauw excuus om ook eens ondeugend uit de hoek te komen met een schaars gekleed bericht dat iets “buiten de norm” valt, maar nog wel gerelateerd blijft met het filmgebeuren. Wat dachten jullie van een Top 10 van de Beste Naaktscènes? De betaalsite Mrskin.com, die als een expert wordt omschreven op dit gebied, heeft zijn lijstje bekend gemaakt voor 2006. De kwaliteit van de desbetreffende films is niet altijd optimaal, maar je weet nooit dat het een filmtip kan zijn voor een romantisch avondje tijdens de feestdagen.
Vorig jaar troffen we een pak bekende films aan, zoals A History of Violence (2005), Sin City (2005), Shopgirl (2005), Crash (2005) en Broken Flowers (2005). De winnaar was toen Where the Truth Lies (2005) van Atom Egoyan en dit bewijst meteen dat de makers van het lijstje ook wel iets afweten van de 7de Kunst. Let wel, sommige films dateren van 2002 maar zijn pas uitgebracht in 2006.
10. Lie With Me (2005) Clément Virgo
Lie With Me vertelt het verhaal van Leila (gespeeld door de niet onaardige L Word actrice Lauren Lee Smith) is een jonge vrouw die seksueel wisselende contacten onderhoudt met allerlei vreemdelingen. Op een avond tijdens een feestje ontmoet ze David en ze voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken, met; u raadt het, seks tot gevolg. Na een aantal opwindende contacten en een resem pikante standjes blijken de twee tot hun eigen verbazing meer voor elkaar te voelen dan eerder gedacht. Dit doet hun emoties weinig goed, aangezien ze zich alleen veilig en vertrouwd voelen in losse seks relaties…stel je voor.
De film zelf is eigenlijk een saaie bedoening, maar als je naakt wil zien dan ben je hier aan het juiste adres. Het lijkt er trouwens op dat we actrice Lauren Lee Smith nog veel in de toekomst zullen zien. Niets wereldschokkend, maar toch een behoorlijk knappe vertolking.
© 2005 Conquering Lion Pictures
9. Angel Blade (2002) David Heavener
Angel Blade tart dan weer alle verbeelding wanneer het op slechte smaak aankomt, maar heeft dan weer een aantal overtuigende naakt-scènes waarmee het de verkoopcijfers enigszins kon redden. Maar veel goeds moet je echter niet verwachten van deze thriller die veel weg heeft van een cheesy 80’ties film. Het is in ieder geval de zoveelste promotiecampagne voor de figuur van David Heavener, die de film heeft geschreven, de film regisseert en er ook nog eens de hoofdrol in vertolkt.
In de straten van Las Vegas worden verschillende tienerprostituees vermoord. Politiedetective Bradley Cooper (Heavener) wordt op de zaak gezet en beetje bij beetje achterhaalt hij de waarheid. Hij komt te weten dat alle prostituees ‘zwanger’ waren. Ik bedoel, hoe bedorven kan een filmplot wel zijn. Hoe dan ook, zo komt onze burn-out cop terecht bij de gerenommeerde dokter Martin Giles. Politiecommissaris Shank denkt daar echter anders over en stuurt Cooper in de richting van Frida, de eigenaresse van een lingeriewinkel die “Angel” kousen verkoopt. En hup, met een paar kanten slipjes en wat jartelles heb je een erotische thriller. Meesterlijke zet van David Heavener. Wie zal het hem nadoen? Oh ja, ik zou nog het belangrijkste vergeten. In de film zit een onstuimige naaktscène met Amanda Righetti.
© 2002 Revolution Film Works Ltd.
8. Loverboy (2005) Kevin Bacon
Loverboy is de tweede film van acteur/regisseur Kevin Bacon, die met deze prent zijn vrouw wel eens wou zien seksen in de bibliotheek en op andere locaties die hij in het echte leven nooit met haar durfde bespreken. Zo zie je dat een film uiteindelijk nog altijd een optie is voor de verwezenlijking van uit de hand gelopen seksuele fantasieën en daarbovenop een therapeutisch redmiddel kan zijn voor het koppel.
In de film zien we Emily (Kyra Sedgwick), als kind verwaarloosd door haar ouders, die niets liever wil dan een kindje krijgen. Hiervoor slaapt ze met meerdere partners en probeert kunstmatige inseminatie, maar het mislukt en ze krijgt een miskraam. Maar dan ontmoet ze een vertegenwoordiger op doorreis en na een tijdje is Paul geboren. De vader is allang weg, maar Paul is het meest dierbare dat moeder ooit heeft gehad. Ze laat hem opgroeien in een droomachtige wereld, maar kinderen moeten naar school en krijgen een eigen leven…
© 2005 Millennium Films
7. Three (2005) Stewart Raffill
Three, ook wel Survival Island genoemd, vertelt het verhaal van de schatrijke zakenman Jack (Billy Zane) en zijn modelvrouw Jennifer (Kelly Brook) zijn bezig met een zeiltocht op hun luxejacht in de Zuidzee. Er ontstaat plotseling brand op het schip waardoor het tot zinken komt evenals het lichaam van Jack, althans zo lijkt het. De enige overlevenden Jennifer en matroos Manuel (Juan Pablo Di Pace), slagen erin een onbewoond eiland te bereiken. Zonder enige hoop op redding creëren zij een klein paradijsje. Maar dan spoelt Jack levend en wel aan op het strand…
Ik heb de film nog niet gezien maar het verhaal doet me een beetje denken aan die andere film met Billy Zane, Dead Calm (1989), trouwens één van de weinige films uit zijn carrière die nog wel de moeite is om te zien. Maar hier speelt hij niet de indringer, maar wel de jaloerse man. Zane is al sinds 1996 vrijgezel, maar heeft nu volgens de laatste berichten Kelly Brook aan de haak geslaan. Kijk eens aan, wat een erotische thriller niet allemaal goed voor is.
© 2005 Thema Production
6. Hostel (2005) Eli Roth
Hostel is het succesverhaal van Eli Roth die ondertussen al Hostel: part II (2007) heeft afgewerkt. Eli Roth is zelfs zo populair geworden dat hij meteen ook de nieuwe Baywatch (2007) film in zijn schoot kreeg geworpen. Ik had veel van Hostel verwacht (budget 4.5 miljoen dollar – dat is nog minder dan Windkracht 10, en bracht 45 miljoen op in de States), maar de zwakke regie en de magere acteerprestaties deden afbreuk aan het gruwelijke en fascinerende concept. Hopelijk herpakt hij zich in de tweede ronde. Zijn concurrent Saw (2004) doet het anders ietsje beter (budget 1.5 miljoen dollar – bracht 55 miljoen dollar op in de States). Maar het zijn in ieder geval 2 films die bewijzen dat je met kleine budgetten een ‘mainstream’ film kan maken die geld in het laatje brengt. Iets wat tot voor kort ondenkbaar was.
Drie jongens, twee Amerikaanse en een IJslandse, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een “Hostel” in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken… De erotiek zit in de eerste 40 minuten (met oa. een bloedmooie Barbara Nedeljakova), daarna krijgen jullie gegesel en geschreeuw naar hartenlust.
© 2005 Sony Pictures Home Entertainment
5. The Break-Up (2006) Peyton Reed
Als Brooke (Jennifer Aniston) en Gary (Vince Vaughn) eenmaal samenwonen, halen ze het bloed onder elkaars nagels vandaan. Na de zoveelste ruzie verbreekt Brooke hun relatie. Wat dan volgt is een opeenstapeling van oorlogsvoering, toenaderingspogingen en bemoeienissen van hun vrienden. Geen van beiden is bereid te verhuizen uit hun prachtige appartement en de enige oplossing is om er samen als vijandige huisgenoten te blijven wonen, totdat een van de twee toegeeft…
Films kunnen een relatie vormen, een therapeutische werking bieden, maar ook relaties verbreken – en Aniston en Vaughn waren al met de titel van de film gewaarschuwd. Maar de regisseur van The Break-Up heeft zich serieus vergist in het casten van dit koppel, want zelfs in de film is er geen echte band tussen beiden, laat staan dat er een beetje romance zit in deze romantische-komedie. Voor de liefhebbers is er wel een naakt kontje van Jennifer te bespeuren, but honestly, who cares??
© 2006 Universal Pictures Benelux
4. Edmond (2005) Stuart Gordon
Edmond Burke (William H. Macy) is een succesvolle zakenman, die de raad besluit op te volgen van een waarzegger. Hij verlaat pardoes zijn familie en stort zich in de onderwereld van New York op een zoektocht naar zichzelf. Hij krijgt echter de ene klap na de andere te verwerken.
Nog een film die ik moet zien. Ik heb een zwak voor het werk van David Mamet (The Spanish Prisoner, Glengarry Glen Ross, Wag The Dog) die Edmond, die het scenario voor deze film heeft geschreven. De erotiek in deze prent komt voornamelijk van Bai Ling en dat is niet te verwonderen, want de laatste tijd toont de actrice nogal veel skin in heel wat films. Maar het is wel een talentvolle actrice die verrassende rollen kan neerzetten. Merk ook even op dat Bai Ling wordt vergezeld door twee andere sexy babes: Denise Richards en Mena Suvari. Hebben jullie nog argumenten nodig om deze film te huren? Ik dacht van niet.
© 2005 Catfish Productions
3. Rampage: The Hillside Strangler Murders (2006) Chris Fisher
Het dramatische verhaal over één van de meest gruwelijke seriemoordenaars-zaken uit de States. Twee beginnende pooiers vermoorden een hoertje en er ontstaat hierna een moordgolf, die Californië twee jaar in zijn greep houdt.
Een horrorfilm die op de ballen trekt wordt een regel, meer dan een uitzondering. En Rampage: The Hillside Strangler Murders is dan nog een slechte horrorfilm die een waar gebeurd feit probeert uit te melken, wat al helemaal verwerpelijk is. En zelfs de erotische scenes met Brittany Daniel konden niet verhelpen dat deze film meteen op DVD werd uitgebracht. Spijtig, want blijkbaar waren die scènes nog wel de moeite. Als iemand ooit deze film tezien krijgt, laat eens even een berichtje wat je ervan vond.
© 2006 Nightstalker LLC
2. The Notorious Bettie Page (2005) Mary Harron
The Notorious Bettie Page is het verhaal over Bettie Page, het bekendste pin-up en fetish model uit de jaren ’50. Bettie haalde zich de toorn van conservatief Amerika op de hals, in het bijzonder als gevolg van een serie sm-foto’s waarin ze als dominante dame poseerde. De aversie tegen Page leidde zelfs tot een onderzoek van de Senaat en diverse politici die de zaak voor hun eigen politieke agenda gebruikten.
De sterkte van de film ligt in de schitterende vertolking van Gretchen Mol die we nog heel vaak zullen zien. Spijtig genoeg is het verhaal van Betty Page eigenlijk minder interessant dan de impact die ze teweeg had gebracht bij de bevolking. Dit verhaal had nood aan een grondige bewerking en was in deze staat niet voldoende voor een interessante biopic. Maar goed, het is in ieder geval een mooi excuus om Gretchen Mol aan het werk tezien.
© 2005 HBO Films
1. Ask the Dust (2006) Robert Towne
Arturo Bandini (Colin Farrell) is een Italiaanse migrantenzoon die alles opgeeft en naar Los Angeles vertrekt om zijn ultieme schrijversdroom te vervullen. Hij wil zich als een “echte Amerikaan” voelen, maar wordt in zijn plan gedwarsboomd door zijn gebrek aan geld en Camilla Lopez (Salma Hayek) ontmoet, een Mexicaanse schone die hoopt boven haar stand te rijzen door een rijke Amerikaan te trouwen. Er ontstaat een haat-liefde verhouding die gedoemd is te mislukken, maar Arthuro is er zich van bewust dat er voor hem twee grote liefdes zijn: schrijven en Camilla.
Ask the Dust is een zwakke film maar heeft een aanstekelijke Salma Hayek rondlopen die de show steelt van een anders onzichtbare Colin Farrell. Het naaktzwemmen bij maanlicht is de scène die verantwoordelijk is voor deze welverdiende eerste plaats.
© 2005 Benelux Film Distribution
***Related Posts***
08/09/2011: Top 10 Beste Naaktscènes uit 2009
03/01/2009: Top 10 Beste Naaktscènes uit 2008
26/11/2008: Top 10 Beste Naaktscènes uit 2007
05/03/2008: Top 10 Meest Verontrustende Naaktscènes
14/12/2006: Top 10 Beste Naaktscènes uit 2006