Site icon De FilmBlog

Al Pacino getipt als Napoleon Bonaparte

Al Pacino droomde al een paar jaar om de rol van de kleine, temperamentvolle Franse keizer Napoleon Bonaparte te spelen, en alles wijst erop dat hij daar misschien binnenkort de kans toe zal krijgen. Regisseur Michael Radford en producer Barry Navidi willen volgende zomer met de productie van start gaan om deze dan tijdens het filmfestival van Cannes in 2007 te presenteren.

Het scenario is gebaseerd op de dagboeken van Betsy Balcombe, een meisje waarop Napoleon verliefd werd tijdens zijn verbanning op Sint-Helena. Het zijn vooral de laatste jaren van Bonaparte die belangrijk zullen zijn voor de verfilming. De film is gebaseerd op de dagboeken van de Britse tiener Betsy Balcombe, op wie Napoleon smoorverliefd was. De twee hadden een relatie, toen ze gevangen zaten in het ballingsoord Sint Helena. Cinematical schrijft:

…it will explore the Frenchman’s later years on St. Helena, where he apparently struck up a friendship with a young British girl. Inevitably, of course, the exiled ex-emperor became “infatuated” with the lass.

Was mijn ontgoocheling groot toen ik dit las. Ik bedoel, hier heb je een charismatische figuur die verschillende veldslagen vocht in soms hachelijke situaties en uiteindelijk zichzelf bekroonde, maar dit laten ze allemaal links liggen. Blijkbaar is men dus meer geïnteresseerd in de romance en baseert men de film op een dagboek van een tiener. Ow, boy…

The Merchant of Venice is een schitterende prent en ik denk dat Radford wel een knappe prestatie kan leveren, maar de film floptje zwaar aan de box-office. Ik hoop dat ze de juiste beslissing hebben genomen, maar als er geen veldslagen in de film zitten vrees ik voor een teleurstellende opkomst. En hopelijk denken de producers niet dat zonder veldslagen de film niet veel zal kosten. Het is een kostuumdrama en daarvoor zijn kostuums en decorstukken voor nodig die gemaakt moeten worden. Denk dus maar aan minstens 30-40 miljoen dollar start-kapitaal. En nog iets, laat alstublieft Al Pacino NIET spelen in het Frans of met een gebroken Frans accent. Het is een ding om authenticiteit na te streven, een andere om uw film belachelijk te maken. Pacino pas parler trop bien Français.. Een gewaarschuwd man…heeft de De FilmBlog gelezen. 🙂

***Related Post***
21/08/2005: Daniel Auteuil als Napoleon Bonaparte

Exit mobile version