Bizarre Brawl in Cell Block 99 trailer met Vince Vaughn

Ik begrijp de trailer van Brawl in Cell Block 99 (2017), die in het begin een intens drama lijkt te zijn met een Vince Vaughn die we niet gewend zijn in dergelijke rollen. Alleen verspringt de muziek halverwege in een luchtige toon met een disco-nummer en heb je het gevoel dat het om een grappige actiefilm gaat. Mijn belangstelling die ik in de eerste helft had opgebouwd smolt volledig weg.

brawl_in_cell_block_99_2017_poster.jpg

Korte inhoud: ‘Brawl in Cell Blok 99’ volgt een voormalige bokser (Vince Vaughn) die zijn baan als automonteur verliest en een huwelijk heeft dat op het punt staat stuk te lopen. Wanneer hij geen andere uitweg meer ziet besluit hij voor een oude vriend aan de slag te gaan als drugsdealer. Het werk gaat hem voor de wind, maar op een dag komt hij terecht in een vuurgevecht tussen de politie en zijn vrienden binnen het drugscircuit. Als hij vervolgens in de gevangenis belandt, wordt hij door omstandigheden gedwongen gewelddadige dingen te doen die de plaats in een slagveld verandert.

Het verhaal deed met eerst een beetje denken aan Shot Caller (2017), een niet onaardige film met Nikolaj Coster-Waldau, over een man die in een beruchte gevangenis terecht kwam na een auto-ongeval waarbij hij een rood licht had gemist. In het gevang moest hij zijn mannetje staan om te overleven en begon hij geleidelijk een crimineel te worden. Deze film lijkt dezelfde weg op te gaan, of toch in grote lijnen.

De regie van de film lag in handen van S. Craig Zahler, die eerder de western Bone Tomahawk (2015) had geregisseerd. Dit is zijn tweede film. Hij is het soort filmmaker die alles wil doen, van regie tot het schrijven van het script en het verzorgen van het camerawerk en de muziek. Iets wat toch niet altijd zijn vruchten afwerpt. In de bijrollen zien we Dexter actrice Jennifer Carpenter, naast Don Johnson en Udo Kier.

In het midden van de trailer zie je dat er ook 3 palmkroontjes zijn. Ik heb een hekel aan die dingen! Want dit betekent zo goed als NIETS en creëert de illusie dat deze film awards zou hebben gewonnen. Deze film is geselecteerd voor filmfestivals net zoals tientallen andere films. Het doet me een beetje denken aan films die gepromoot worden met een producers credit, terwijl een producer in de meeste gevallen niet in staat voor het creatieve werk. Op dit ogenblik is er nog geen releasedatum bekend voor België.

 


*** Brawl in Cell Block 99 trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *