Death Wish trailer met Bruce Willis ziet er belachelijk uit

Gisteren was het uiteindelijk zover, de trailer van de Death Wish (2017) reboot ging online, en wat voor een onnozele montage was me dit. Eigenlijk kwam Sylvester Stallone in aanmerking voor de film, maar het werd uiteindelijk Bruce Willis wiens carrière de laatste jaren een beetje van een hit and miss is geworden, maar dan vooral een miss.

death_wish_2017_poster.jpg

Korte inhoud: ‘Death Wish’ volgt een goedaardige familieman, Paul Kersey (Bruce Willis) genaamd, die als chirurg werkzaam is in Chicago. Hij krijgt slecht nieuws te verwerken als zijn vrouw en dochter slachtoffer worden van een brutale inbraak. Paul zint vervolgens op wraak en gaat op zoek naar de daders.

Het verhaal is al zo oud als de straat. Deze Charles Bronson vehikels – hoe slecht ze ook moge zijn – blijven gewoon nazinderen. Death Sentence (2007) met Kevin Bacon was eigenlijk ook al een halve remake. De film was dan ook geschreven door Brian Garfield die de auteur was van Death Wish. Hier krijgen we dus een film die ook dezelfde titel draagt, in beeld gezet door horror-enfant-terrible Eli Roth. Op zich geen verkeerde keuze voor een R-rated-politiek-incorrecte film, ook al ziet de trailer er allesbehalve R-rated uit of zelfs gewaagd. Het ziet er zelfs vrij standaard uit. Ik heb het gevoel dat Stallone de juiste keuze had gemaakt om zich terug te trekken van dit project.

Niet Eli Roth maar wel de studio wou Bruce Willis in de hoofdrol. Twee regisseurs (Joe Carnahan en Gerardo Naranjo) hebben tevens het project verlaten omdat ze liever een andere acteur hadden voor de hoofdrol. In de andere rollen zien we een terugkeer van Elisabeth Shue en Vincent D’Onofrio, nadat ze eerder samen te zien waren in Adventures in Babysitting (1987). Voor een ‘vigilante film’ had ik misschien liever andere gezichten gezien, ook al zijn het twee degelijke acteurs. Howel, ik denk dat ze beiden slechts een paar seconden screentijd hebben.

In een post-Taken periode waar films als John Wick (2014) overal de kop opsteken, moet je als regisseur echt wel met iets “fris” voor de dag komen. En na het zien van deze trailer had ik zo het gevoel naar een 90’s B-film te kijken. Het meest bizarre is dat een blanke pro-gun man met een hoodie nu eigenlijk meer als een soort bedreiging aanvoelt, dan de uiteindelijke schurken. En met de muziek van AC/DC’s ‘Back in Black’ proberen ze alles wat “cool” te maken. De film lijkt compleet gedissocieerd van de hedendaagse socio-politieke context en het voelt aan als een trailer die in mekaar werd gezet door een marketing team. Een team die probeert samen te stellen wat in het verleden heeft gewerkt, zonder de geest van deze prent naar voor te schuiven… of misschien is dat effectief de geest van de film en dan vrees ik het ergste voor deze reboot. En het helpt de film niet dat de trailer doorspekt is van one-liner jokes. Death Wish is geen komedie! WTF?! Een bende heeft zijn vrouw vermoord en dochter verkracht, maar hé, laten we het plezant houden. Oh boy. Eind 2017 zou deze zooi bij ons moeten uitkomen.

***Related Posts***
02/03/2018: Death Wish film met Bruce Willis wordt niet gesmaakt
14/11/2007: Mark Wahlberg wordt Max Payne
12/11/2007: Death Sentence met Kevin Bacon
07/11/2007: Sylvester Stallone heeft een Death Wish
21/10/2007: The Brave One filmbespreking

*** Death Wish trailer ***

2 Comments

  1. Joris

    Gewoon verkeerde casting en de muziek in de trailer is er gewoon over.

    Reply
  2. Agnus

    Beter dan het origineel in ieder geval, want dit was echt wel een slechte film 😮

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *