Intense CIA-agente Claire Danes in TV-serie Homeland

Een serie om naar uit te kijken, en die nog niet is opgenomen in mijn Top 25 is “Homeland” van Alex Gansa en Howard Gordon, twee mannen die zich blijkbaar goed hebben herpakt nadat ze met hun 8ste seizoen van “24”
zogoed als alles omzeep hebben gebracht (met een plot die al zo saai was als voorspelbaar en compleet bespottelijk) en waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de ultieme doodsteek van de franchise.

homeland,claire danes,Howard Gordon,Alex Gansa,24,Game of Thrones,dexter,Damian Lewis,tv-serie,Game of Thrones,Morena Baccarin,David Harewood,Diego Klattenhoff,Mandy Patinkin,michael cuesta

Maar collega Joris wees er me nog gisteren op, dat deze misschien wel eens het succes van “Game of Thrones” zou kunnen overstijgen, maar dat is dan misschien iets teveel van goede. Ik zou de gloednieuwe serie niet willen opzadelen met torenhoge verwachtingen. Maar laat jullie niet misleiden door de soms wat troosteloze trailers. Ik heb ondertussen al een paar afleveringen kunnen zien, en ik kijk nu al uit naar de volgende episodes.

Korte inhoud: Marinier Nicholas Brody (Damian Lewis) is Amerikaanse Soldaat die meer dan 9 jaar vermist was en waarvan werd verondersteld dat hij dood zou zijn. Homeland vertelt het verhaal van Carrie Anderson (Claire Danes), een CIA agente die overtuigd raakt dat de redding van Nicholas een soort van vooropgezet plan is geweest en verbonden is aan Al Qaida. Wat we zien is niet altijd een weerspiegeling van de waarheid. Leugens en nog meer leugens om toch achter de waarheid te komen. Is Brody overgelopen? Wat schuilt er achter? Wie is de slechterik?

Het is in ieder geval duidelijk dat deze serie, in vergelijking met de andere post 9/11 drama’s, iets meer uitstraling heeft. En dat is dan weer te wijten aan het sterke acteerwerk van Claire Danes, die hier een bevlogen vertolking neerzet. Ook een pluim voor het puzzel-plot, duidelijk geladen met voldoende spanning en intrige. De serie is dan weer gebaseerd op de Israëlische serie Hatufim (Prisoners of War). En het verhaal is zeker actueel, gezien vandaag de Israëlische soldaat Gilad Shalit werd vrijgelaten nadat hij vijf jaar lang werd vastgehouden door de Palestijnse beweging Hamas. Misschien zal zich een gelijkaardig scenario wel kunnen ontrollen :s

In de serie zien we ook nog Morena Baccarin (Firefly) opduiken, naast David Harewood, Diego Klattenhoff en Mandy Patinkin. Niet meteen grote namen, maar stuk voor stuk mensen die niet gecast werden omwille van hun naam maar wel omwille van hun acteervermogen.

Het eerste seizoen bestaat uit 12 afleveringen en de eerste 3 ervan werden ingeblikt door “Dexter” regisseur Michael Cuesta. De pilot heeft me niet meteen kunnen overtuigen (maar dat gebeurt wel vaker bij de eerste aflevering van een nieuwe serie) maar episode 2 en 3 des te meer. Ik ben bijgevolg meteen een fan geworden. Geen idee wanneer onze zenders deze serie zullen oppikken…waarschijnlijk nadat iedereen deze ondertussen al van het internet gehaald hebben.

***Related Post***
09/02/2006: Top 25 Beste TV-series

3 Comments

  1. Brechten

    Heb de eerste twee afleveringen gezien en ik ben onder de indruk. Meestal vind ik dergelijke verhalen wel snel voorspelbaar worden, maar het acteerwerk van Lewis en Danes zijn zo authentiek, dat je hen blijft volgen.
    lol! Had de link met Gilad Shalit nog niet gemaakt.

    Reply
  2. charlotte

    Ik zie Damian Lewis wel graag spelen, speelde ondermeer in de geweldige serie “Life”. Claire Danes vind ik ook wel een bekwame actrice voor dergelijke drama-series.

    Reply
  3. Bennett12

    thx voor de tip ! het premisse bevalt me wel.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *