Site icon De FilmBlog

Wolf Man van Leigh Whannell is een klassiek monster in modern jasje

De aankomende Universal en Blumhouse film Wolf Man (2025), geregisseerd door Leigh Whannell, belooft een frisse en spannende kijk op het klassieke monsterverhaal te bieden. Met een indrukwekkende cast die bestaat uit Julia Garner, Christopher Abbott en Sam Jaeger, lijkt deze film een fascinerende mix van horror, psychologische spanning en karaktergedreven drama te worden. Whannell, bekend van zijn werk aan The Invisible Man (2020) en de Insidious (2010)-franchise, heeft zichzelf gevestigd als een meester in moderne horror, en fans zijn nieuwsgierig naar zijn interpretatie van de weerwolf-mythe.

© Universal

Korte inhoud: Blake (Christopher Abbott), een echtgenoot en vader uit San Francisco, erft zijn afgelegen ouderlijk huis in het landelijke Oregon nadat zijn eigen vader verdwijnt en vermoedelijk dood is. Nu zijn huwelijk met zijn machtige vrouw Charlotte op de klippen loopt, overtuigt Blake Charlotte (Julia Garner) om een ​​pauze te nemen van de stad en het landgoed te bezoeken met hun jonge dochter, Ginger (Matilda Firth). Maar als het gezin midden in de nacht de boerderij nadert, worden ze aangevallen door een onzichtbaar dier en barricaderen ze zichzelf in een wanhopige ontsnapping in het huis terwijl het wezen de perimeter afstruint. Naarmate de nacht vordert, begint Blake zich echter vreemd te gedragen en verandert hij in iets onherkenbaars, en Charlotte zal gedwongen worden om te beslissen of de terreur in hun huis dodelijker is dan het gevaar van buitenaf.

De legende van de weerwolf is een tijdloos thema in horror, maar Leigh Whannell is niet iemand die genoegen neemt met simpele hervertellingen. Zoals hij eerder deed met The Invisible Man, geeft hij het klassieke verhaal een moderne draai, waarbij hij zich richt op de psychologische kant van het fenomeen en hoe het zich vertaalt naar hedendaagse angsten. Julia Garner, bekend van haar indrukwekkende werk in “Ozark” en Inventing Anna (2022), neemt een prominente rol op zich in de film. Haar veelzijdigheid als actrice maakt haar een uitstekende keuze om de complexiteit van een personage dat betrokken raakt bij het duistere geheim van Abbott’s personage te verkennen. Garner heeft bewezen dat ze in staat is om krachtige en gelaagde prestaties te leveren, waardoor haar aanwezigheid in Wolf Man een extra dimensie aan de film kan toevoegen.

Dit is niet Abbotts acteer-debuut in het horrorgenre, aangezien hij reeds te zien was in It Comes at Night (2017) speelde. Abbott verscheen onlangs ook in de voor een Oscar genomineerde Poor Things (2023). Sam Jaeger, bekend van “The Handmaid’s Tale”, brengt een solide achtergrond in drama met zich mee en kan de cast verder versterken door een extra laag authenticiteit aan het verhaal toe te voegen.

Het script werd geschreven door drie vrouwen: Rebecca Angelo, Lauren Schuker Blum en Corbett Tuck, die nog allemaal een naam moeten maken als scenaristen. Ik was niet geïnteresseerd totdat ik zag dat Leigh Whannell dit regisseerde. Upgrade (2018) en The Invisible Man waren ongelooflijk, vooral het camerawerk tijdens de actiescènes. De man lijkt geknipt voor een dergelijke horrorfilm en het ziet er naar uit dat Universal na hun Mummyfiasco het eindelijk bij het rechte eind hebben.

Kortom, Wolf Man van Leigh Whannell heeft alles in zich om een unieke toevoeging aan het horrorgenre te worden, met een cast vol talent en een regisseur die weet hoe hij klassieke verhalen op een moderne manier kan herinterpreteren. Fans van het genre en liefhebbers van psychologische horror kunnen uitkijken naar een film die zowel de traditionele elementen van het weerwolfverhaal omarmt als nieuwe, verontrustende lagen toevoegt. Terwijl het publiek afwacht hoe deze interpretatie van de weerwolf zich zal ontvouwen, is de verwachting dat Wolf Man niet alleen zal verrassen, maar ook een blijvende indruk zal achterlaten. Wolf Man komt uit op 17 januari 2025.

En er is trouwens ook nog concurrentie met Werewolves (2024) (zie poster), een R-rated B-film van Steven C. Miller met Frank Grillo en Lou Diamond Phillips in de hoofdrollen; over twee wetenschappers die proberen een mutatie te stoppen die mensen in weerwolven verandert. Deze film komt uit op 6 december 2024.

Exit mobile version