Horror in het zwembad in Night Swim

Meestal vindt een horrorfilm plaats op een lichtjes lugubere locatie, gaande van een afgelegen klooster tot een verlaten Victoriaans huis, maar zelden speelt het zich af op een locatie waar mensen meestal komen om te ontspannen, met name een zwembad. Een moordend zwembad is precies wat centraal staat in Night Swim (2024), een nieuwe horrorfilm van producenten Jason Blum en James Wan. Night Swim, geschreven en geregisseerd door Bryce McGuire, gebaseerd op zijn eigen kortfilm uit 2014 met Rod Blackhurst.

Korte inhoud: Ray Waller (Wyatt Russell) is een voormalige Major League-honkbalspeler die door een degeneratieve ziekte met vervroegd pensioen moet. Hij betrekt een nieuw huis met zijn bezorgde vrouw Eve (Kerry Condon), tienerdochter Izzy en zoontje Elliot. Ray hoopt stiekem, tegen alle verwachtingen in, terug te keren als professionele honkbalspeler en overtuigt Eve ervan dat het glinsterende zwembad in de achtertuin van het nieuwe huis leuk zal zijn voor de kinderen en hem fysiotherapie zal bieden. Maar een duister geheim uit het verleden van het huis ontketent een kwaadaardige kracht die de familie meesleurt naar de diepte van onontkoombare terreur.

Eerlijk gezegd, hoewel het idee van een killer zwembad nogal dwaas lijkt als je het zo stelt, is het ook een heel eenvoudige, begrijpelijke en herkenbare draai aan het spookhuis-genre. Mijn eerste reactie bij het zien van de trailer was dat het allemaal nogal dom was, maar vaak, bij dergelijke eenvoudige concepten, krijg je soms wel pure horror voorgeschoteld. Poltergeist is zo een mooi voorbeeld van een huiselijke, warme situatie waarbij het televisie-toestel plots een portaal van demonen wordt of de boom in de tuin plots een dreiging vormt. Dus ben ik toch benieuwd naar deze film.

Ik heb de kortfilm nog niet gezien en zal deze ook niet bekijken want ik wil de verrassing. Ik hoop dat het ook iets unieks is. Misschien is het zwembad zelf om de één of andere reden slecht zoals de demonische pop. Ik hoop alleen dat het niet is wat je verwacht en dat het iets is in de stijl van het bezeten huis die zo is ontstaan omdat iemand in dat huis op een gruwelijke manier is overleden en de geest van hem nu binnen de muren gevangen zit. Benieuwd of deze horror de clichés zal weten te overstijgen. Ook al veronderstel ik dat het zwembad wel een geschiedenis zal hebben of misschien zijn de hoofdpersonages de eerste slachtoffers. We zullen het binnen een paar maanden ontdekken, wanneer Night Swim op 5 januari 2024 in de bioscoop komt.

*** Night Swim trailer ***


Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *