Megan Fox en 50 cent in Expend4bles

Het is mij een mysterie hoe films als Expend4bles (2023) nog steeds gemaakt worden, zeker wanneer je weet dat The Expendables 3 (2014) al zo goed als een flop was. Waar vindt Lionsgate nog maar eens 100 miljoen dollar om deze veteranen-actievehikels te produceren en voor wie maken ze dit? Maar met al die “sterren” in de film en de vele dure actie-scènes moet je natuurlijk ergens op besparen en dus hebben ze voor deze film een goedkopere regisseur aangetrokken, met name Scott Waugh, de man die in een ver verleden de game-adaptatie Need for Speed (2014) heeft gemaakt.

Korte inhoud: Een nieuwe generatie sterren sluit zich aan bij ’s werelds beste actiesterren voor een avontuur vol adrenaline in Expend4bles. Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture en Sylvester Stallone, herenigd als het team van elite huurlingen, worden voor het eerst vergezeld door Curtis “50 Cent” Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran en Andy García. Gewapend met elk wapen dat ze kunnen bemachtigen en de vaardigheden om ze te gebruiken, vormen The Expendables ’s werelds laatste verdedigingslinie en het team dat wordt opgeroepen wanneer alle andere opties van tafel zijn. Maar nieuwe teamleden met nieuwe stijlen en tactieken gaan “nieuw bloed” een geheel nieuwe betekenis geven.

Ja zeker, de bovenstaande korte inhoud is de officiële korte inhoud dat werd aangeleverd door Lionsgate. Het maakt zelfs niet meer uit wat het verhaal is. Dit is gewoon een ensemble film van stoere celebrities met wapens. De eerste film was bedoeld voor liefhebbers van “old school” 80’s en 90’s actiefilms en had ook wel iets van een A-Team vibe maar dan de B-kant versie. De film was bedoeld om een adrenaline-pompende ervaring te bieden met intense actiescènes, explosies en een nostalgische terugkeer van actiesterren zoals Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Dolph Lundgren, Mel Gibson en Jet Li. Met de sequel brachten ze zelfs Jean-Claude Van Damme op de set als villain en dat was meteen ook een hit in de bioscopen. Ondanks de vergane glorie van JCVD blijft hij nog steeds wel een ronkende naam. Met de derde film brachten ze Harrison Ford aan boord met Antonia Banderas, maar ze hadden blijkbaar vergeten een scenarist mee te nemen om een verhaal te schrijven wat de moeite was om te zien. Zelfs de die hard actiefans lieten het afweten en de film haalde nog geen 215 miljoen dollar op. Maar tegen beter weten in proberen ze nog een 4de en vermoedelijk laatste keer.

De komst van 50 cent moet ook het vertrek van Terry Crews maskeren, want hij werd aan de kant geschoven door producer Avi Lerner. Een sappig verhaal. Avi Lerner werd volgens Deadline in 2017 aangeklaagd voor seksuele intimidatie, toxische werkomgeving en discriminatie op grond van geslacht. Lerner zou zijn vrouwelijke collega’s die niet ingaan op zijn avances geregeld hebben aangesproken met: “hoeren, cocksuckers en maitresses”, en andere jonge vrouwen die “zijn vriendinnetjes” waren veel van zijn films liet produceren en hen vervolgens een voorkeursbehandeling gaf boven de vrouwelijke (vaak meer gekwalificeerde) werknemers die geen affaires hadden met Lerner. En hoe komt Terry Crews hier aan te pas? Wel, Terry was in 2017 zelf slachtoffer van een aanranding waarbij een Hollywood executive Adam Venit van het talenten agentschap William Morris Endeavor (WME) hem tijdens een feestje in het kruis zou hebben gegrepen. In essentie was Terry zelfs klant van WME en hij wou het ontslag van deze delinquent. Maar WME probeerde de zaak in de minne te regelen maar daar had Terry geen oren naar. Ook Avi Lerner – die op dat vlak al een bedenkelijke reputatie had en met Terry werkte op de Expendables films – zou Terry hebben aangewezen om de rechtszaak te laten vallen tegen Adam Venit. Maar de acteur deed dan niet en verkreeg het ontslag van Venit (die met vervroegd pensioen werd gestuurd) en een terugbetaling van de gerechts- en advocaatkosten. Maar de reputatie van Avi Lerner was wel wat aangetast toen het nieuws naar buiten kwam dat hij deze #MeToo affaire zou hebben willen toedekken. Maar kijk, de man is nog steeds producer van Expend4bles en heeft er dus ook voor gezorgd dat Terry Crews niet voor een derde keer zou terugkomen.

Naast bovenvermelde namen zien we ook Jason Statham opduiken, die tegenwoordig alles doet voor een deftige paycheck, alsook Megan Fox die gecast werd als eye candy. Er zijn trouwens maar 6 vrouwen in deze mannenbedoening en één van hen wordt letterlijk benoemd als “bikini girl” (Caroline Wilde) om u maar een idee te geven van het soort film dit is. De film werd geschreven door Kurt Wimmer, Tad Daggerhart en Max Adams en zou op 20 september in de bioscoop moeten uitkomen. Hieronder vinden jullie een voorproefje van deze 4de Expendables film.

*** Expend4bles trailer ***

6 Comments

 1. Sinister

  Megan Fox was goed in de sitcom New Girl, en misschien ook de horrorfilm Jennifer’s Body, voor de rest een complete miscast in al wat ze doet.

  Reply
 2. Arjen

  Het verbaast me dat Channing Tatum nog niet is opgedoken in die films.

  Reply
 3. Magic Mike

  “They’ll die when they’re dead” LOOOOL!! Wie bedenkt zo’n dingen??

  Reply
 4. Pseus

  Dit is meer een Statham film dan een Stallone film, zonder hem geen Expendables

  Reply
 5. Scuple

  Fast Xpendables

  Reply
  1. Daantjeuh

   2 Fast 2 Expendable

   Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *