Death Sentence (2007) **½ Blu-ray recensie

Death Sentence (2007) is geen remake van Death Wish (1974), maar wel gebaseerd op één van de werken van de auteur van Death Wish, Brian Garfield. Na zoveel jaren hebben ik de film eindelijk eens een kans gegeven en … het is eigenlijk wel een Death Wish film en het is spijtig genoeg al even dom.

Korte inhoud: Nick Hume (Kevin Bacon) is een brave verzekeringsagent met een leuk gezinnetje. Maar het mooie leventje wordt omver geworpen wanneer Nick en zijn zoon Brendan (Stuart Lafferty) na een honkbalwedstrijd betrokken raken bij een overval op een tankstation. Nick ziet zijn zoon voor zijn ogen vermoord worden door een groep overvallers en blijft gebroken achter. Pas in de rechtzaal, als het tot hem doordringt dat de opgepakte dader er met een paar jaar cel vanaf gaat komen, maakt troosteloosheid plaats voor grenzeloze vendetta-gevoelens. Tot ontzetting van zijn vrouw Helen (Kelly Preston) zorgt hij ervoor dat de knul wordt vrijgelaten en besluit hij het recht in eigen hand te nemen. Maar heeft Nick er rekening mee gehouden dat de gangsters dat niet onbeantwoord kunnen laten en kan hij zijn rol als beschermer van zijn gezin volhouden tegen het keiharde tuig waar hij tegenover komt te staan…?

Het is één van de zoveelste films waar we iemand zien die het heft in eigen handen neemt (cf. The Brave One, Gone Baby Gone, Death Proof, …). Het plot nodigt uit op genoeg bloedvergieten en thriller-scènes dat de vigilante-film zowat is uitgegroeid tot een apart genre, zeker met films als Taxi Driver, Falling Down, The Punisher,…, tot zelfs films met verdienstelijke vertolkingen zoals You Were Never Really Here (2017). De regisseur van dienst in Death Sentence is de Saw-regisseur James Wan, die na zijn ontgoochelende Dead Silence (2007) even afstand nam van het horrorgenre en voluit voor dit genre koos.

De film onthult een prent die teruggrijpt naar de gitzwarte politiefilms uit de jaren ’70 – begin ’80, en is zeker ook beïnvloed door de comic-adaptaties uit recente jaren. Death Sentence doet trouwens een beetje denken aan Rolling Thunder (1977), een thriller naar een verhaal van Paul Schrader, met William Devane als oorlogsheld die overvallen wordt door een bende. Tijdens een roofmoord, doden ze zijn vrouw en zoon, en verbrijzelen de criminelen zijn hand. Maar de oorlogsheld slaat hoe dan ook hard terug.


© 20th Century Fox Film Corporation

Verwacht u maar aan een reeks heftige geweldsscène en een anti-held die zijn innerlijke demonen de vrije loop laat. Of we Kevin Bacon nu zielig moeten vinden of hem juist aanmoedigen als wraakengel, zal het dilemma worden. En de verschijning van een acteur als John Goodman als wapenhandelaar, was voor mij in ieder geval een plus. Datzelfde kon ik niet zeggen van Bacon. Ik vind hem een geweldig acteur maar doe dezelfde film met een Liam Neeson en alles wordt een stuk meer geloofwaardig. Ik had moeite om Bacon te zien als meedogenloze moordenaar, zelfs na datgene wat met hem is gebeurd.

De Blu-ray van Death Sentence is uitgekomen op

Review Death Sentence (2007)
Recensie door op

Beoordeling: 2.5 / 5

rating

***Related Post***
07/11/2007: Death Wish remake


*** Death Sentence trailer ***

1 Comment

  1. Miiki

    In tegenstelling met Rambo of The Punisher heb je hier te doen met een gewone man, en dat zorgt meteen voor wat meer realisme, dus op zich vind ik dat nog niet verkeerd. Blijft de vraag of de film uberhaupt iets zinnigs te vertellen had.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *