M3GAN is naast Chuckie en Annabelle de nieuwe horror pop

We kennen ondertussen allemaal wel de “Chucky” pop, waarvan momenteel een tv-serie loopt, en sommigen onder jullie vermoedelijk ook Annabelle (2014), maar binnenkort krijgen we af te rekenen met nog een ander verontrustend speeltje, met name M3GAN (2023). Technisch gezien geen pop maar eerder een robot die eruit ziet als een pop.

Korte inhoud: Gemma (Allison Williams), een briljante roboticus bij een speelgoedbedrijf, gebruikt kunstmatige intelligentie om M3GAN (afkorting van Model 3 Generative Android) te ontwikkelen, een levensechte hightech pop die is geprogrammeerd als de beste metgezel van een kind en de beste bondgenoot van een ouder. Nadat ze onverwacht de voogdij over haar weesnichtje Cady (Violet McGraw) heeft gekregen, roept Gemma de hulp in van het M3GAN-prototype, een beslissing die verschrikkelijke gevolgen zal hebben.

De productie lag in handen van de horrormeester James Wan (The Conjuring). Hij is grotendeels een producer geworden en minder een regisseur. Het spijtige is dat de film waar hij nu zijn tanden heeft ingezet is een film waar NIEMAND op zit te wachten, met name Aquaman and the Lost Kingdom (2022), nadat hij ook al de eerste Aquaman (2018) had geschreven en geregisseerd.

Hoe minder deze film zichzelf serieus neemt hoe beter deze film kan zijn. Het lijkt erop dat het in de geest van Malignant (2021) is, wat volgens mij logisch is gezien het feit dat dezelfde Akela Cooper werd geschreven. Maar ik hoop echt dat het een pak minder serieus zal worden dan Malignant wat ik uiteindelijk geen goede film vond. Deze horror was niet alleen humorloos (wat op zich logisch lijkt voor een horrorfilm) en aanstootgevend sadistische (wat ook een getieme eigenschap kan zijn van het genre), maar de film had niks origineels en tevens niks zinnig te vertellen over traumatische ervaringen. Indien ze dezelfde toer opgaan met M3GAN denk ik dat het één grote teleurstelling zal worden. Deze film werd ook geregisseerd door een nobody als Gerard Johnstone, dus weet ik niet goed welke kan de film zal opgaan.

Update 19/04/2023: M3gan is ondertussen uit op DVD en Blu-ray.

*** M3GAN trailer ***

2 Comments

  1. Maverick

    Na ex-Machina zijn killer robots terug een hype geworden.

    Reply
  2. Chips & Cola

    Malignant was ok. Er zijn delen die ik erg leuk vond en delen die ik echt niet leuk vond. Maar heeft wel mijn interesse opgewekt in deze film. Die scene met Babybot Taylor Swift lijkt vooral op het feit dat de makers naar Ex-Machina hebben gekeken en dat robot-dansje “cool” vonden.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *